Žitelji Delijskog Visa negiraju tvrdnje gradonačelnice Niša da su njihovi protesti politički i najavljuju dvodnevnu blokadu saobraćaja

Foto: FB, "Delijski Vis"

Žitelji Delijskog Visa do sada su organizovali oko 20 blokada saobraćaja zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije. Na ocenu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da su to politički protesti, odgovaraju da je reč o građanskim, kao i da prihvataju podršku kako iz opozicije tako i iz vlasti. Najavljuju i dvodnevnu blokadu saobraćaja kod “Stop šopa” za petak i subotu, od 17 do 18 sati.

Žitelji Delijskog Visa, su još krajem prošle godine krenuli u proteste, zahtevajući da se ispuni obećanje vlasti – da se asfaltiraju ulice. Takođe, ističu i da im je zbog nedostatka atmosferske kanalizacije ugrožena bezbednost s obzirom da nakon obilnih padavina dolazi do poplava u nekim ulicama – u kućama, podrumima i garažama.

Oni negiraju tvrdnje gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, koja je gostujući na TV Zona, njihove proteste, nazvala političkim.

“Ovom prilikom obaveštavamo gradonačelnicu da se radi o građanskim protestima, i da nam je svaka podrška dobrodošla, nebitno odakle dolazi, da li iz redova opozicije ili vlasti. Takođe, podsećamo gradonačelnicu, da smo joj dana 5. 2. 2024. uputili i zvaničan poziv da dođe na naš protest i da se obrati žiteljima Delijskog Visa. Gradonačelnica se naravno nije pojavila do dana današeg, ali je poziv i dalje otvoren”, poručuju organizatori protesta.

Dodaju da je 5 ulica asfaltirano, a da na asfalt čeka još njih 8, dok je, kako napominju, obećanje gradonačelnice bilo da će sve ulice biti završene do kraja 2023. godine.

“Mi stanovnici naselja Delijskog Visa smo rešeni da protestujemo sve dok nam se ne završi i poslednja ulica u naselju, kao i dok se ne reši atmosferska kanalizacija, poručuju stanovnici niškog naselja Delijski vis.

Zbog svega navedenog, oni su odlučili da ove nedelje radikalizuju proteste i najavili dvodnevnu blokadu saobraćaja, u petak i suboru, 22. i 23. marta od 17 do 18 sati na kružnom toku kod tržnog centra “Stop šop”.

Global Digital Clinik