Mame u akciji prikupljanja bebi odeće za niško porodilište

Na inicijativu mama – članica Facebook grupe „Ćaskalište za mame iz Niša“, Udruženje „Porodična filharmonija“ pokrenulo je akciju prikupljanja benkica, švedskih i tetra pelena za niško porodilište.

“Mame su želele da obnove odeću za bebe, jer je postojeća pohabna i dotrajala. Iako postoji još stvari koje treba poboljšati, mame su rešile da se same organizuju i počnu od osnovnih stvari koje su prve i neophodne”, kažu u Udruženju i dodaju da donirane stvari moraju da budu bez fleka i oštećenja.

Mame u akciji prikupljanja bebi odeće za niško porodilište
Mame u akciji prikupljanja bebi odeće za niško porodilište

“Mogu se donirati i polovne i nove stvari i ne moraju da budu bele boje, ali je važno da mogu biti oprane na 90 stepeni, kako bi bile higijenski ispravne”, objašnjavaju organizatori akcije.

Radi lakšeg i bržeg prikupljanja donacija, Udruženje poziva pravna lica i preduzetnike da se uključe u akciju i postanu zvanični partneri u prikupljanju ovih neophodnih stvari za novorođenčad.

Trenutni punktovi za prikupljanje nalaze se na sledećim lokacijama:
●       Turistička agencija Galileo Tours ul. Nikole Pašića 35;
●       Kafe rođendaonica Vitez Templar ul. Studenička BB;
●       NiIzlog, ul. Vojvode Mišića 46.

Zainteresovani se mogu javiti putem inboks-a na zvaničnoj FB stranici Udruženja “Porodična filharmonija” ili mejlom na: office@porodicnafilharmonija.org

Trenutno je potrebno napraviti punktove u sledećim delovima grada: Čalije, Trošarina, Park Sveti Sava, Staro groblje, Bubanj, Kičevo, NR Jović/Branko Bjegović, Pantelej, Niška Banja.

Post na stranici se svakodnevno ažurira, tako da je moguće pratiti sve nove lokacije, objašnjavaju u “Porodičnoj filharmoniji”

Akcija traje do 18. juna.