Lalatović preuzeo Radnički: Na klupi Radničkog debitovaće 12. jula

Lalatović predstavljen na Čairu; Foto: FK Radnički
Lalatović predstavljen na Čairu; Foto: FK Radnički

Fudbalski klub Radnički je i zvanično dobio novog trenera. Niški klub je posle 35 godina izborio Evropu, a tamo će iz povesti Nenad Lalatović.

Mladi strateg je potpisao jednogodišnji ugovor sa timom sa “Čaira” i tom prilikom istako da je počastvovan dolaskom u jedan od najboljih srpskih klubova.

Novi trenera Nišlija je istakao da dobro poznaje sadašnju postavu igrača Radničkog i rekao da se radi o dobrom skupu pojedinaca.

„Pripala mi je čast da postanem trener jednog ovako velikog kluba sa ogromnon tradicijom u svetu fudbala. Ja sam do sada trenirao nekoliko velikih klubova, tako da mi pritisak koji trener ima Radničkom neće biti ništa novo Znam da me čeka zahtevan posao i šta se od mene traži i to me motiviše, a smatram da Niš kao grad i Radnički kao klub zaslužuju da budu deo evropskog takmičenja. Što se tiče mog posla ovde, tu neće biti nikakvih problema. Gde god da sam radio, davao sam celog sebe i tako će biti i ovde. Uložiću i poslednji atom snage da Radnički bude tamo gde pripada, a to je sam vrh srpskog fudbala“, istako je Lalatović.

On je naglasio da će klubu dostaviti i svoj spisak pojačanja i dati sve od sebe kako bi Radnički uspešno položio prvi evropski ispit posle dugog niza godina.

„Sa mnom će doći moji dugogodišnji saradnici Vidak Bratić i Dragan Šarac, a što se tiče ostalih ljudi iz kluba ja aspolutno nemam problem da oni ostanu ovde. Trener golmana ostaje sigurno, a ukoliko još neko ima ugovor ja sam raspoložen za saradnju“, rekao je Lalatović.

Lalatović je prošle sezone predvodio Čukarički, trenirao je još Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Srem, Borac, Proleter, Napredak i Voždovac, a bio je i selektor reprezentacije Srbije do 21 godine.

Velika grupa “Meraklija” nije bila oduševljena činjenicom da će Lalatović postati novi strateg kluba za koji navijaju. Nekadašnji trener Zvezde i Vojvodine je istako da je svestan toga i dodao da je u interesu kluba da se zakopaju ratne sekire.

Mladi strateg se zbog toga javno izvinio najvatrenijim pristalicama niškog kluba, iako je dodao da se ne seća da je bilo koga uvredio.

„Ja volim da radim u klubovima koji imaju vatrenu podršku navijača. Ja sada zaista ne znam da li će mene ovde voleti ili će mi zviždati. Meni to nije bitno, ali mi je bitno da na utakmicama imamo po nekoliko hiljada navijača, koji će sa stadiona odlaziti zadovoljni načinom na koji Radnički igra“, dodao je Lalatović.

On će na klupi Radničkog debitovati 12. jula, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a prozivku pred početak priprema obaviće 10. juna na stadionu Čair.

19. jula niški tim će dobiti protivnika u prvom koli kvalifikacija za Ligu Evrope, a treba istaći da će biti nosilac na žrebu.