Male balerine iz Niša apsolutne pobednice festivala u Beloj Palanci

Baletski studio „Akademija“ SKC Niš osvojio najviše nagrada na 34. Festivalu
Veseli pilići; Baletski studio „Akademija“ SKC Niš osvojio najviše nagrada na 34. Festivalu "Dani igre"

Baletski studio „Akademija“ Studentskog kulturnog centra Niš osvojio je najviše nagrada na 34. Festivalu umetničke igre „Dani igre“ u Beloj Palanci, čime je dobio laskavu titulu sveobuhvatnog pobednika ovog takmičenja. 

Anika Nikić; Foto: SKC Niš
Anika Nikić; Foto: SKC Niš

Male balerine iz Niša zablistale su u punom sjaju i pokazale svoju gracioznost i talenat. Anika Nikić (7 godina) osvojila je prvo mesto izvodeći koreografiju „Tarantela“.

Dunja Simić; Foto: SKC Niš
Dunja Simić; Foto: SKC Niš

Dunja Simić (4 godine) pokazala je da kada je talenat u pitanju godine nisu presudne, pa se tako u konkureniciji devojčica uzrasta od 6-8 godina, igrajući „Italijansku polku“ izborila za drugo mesto, kao i Minja Živković (5 godina) koja je, plešući „Porcelansku lutku“, osvojila treće mesto. 

Minja Živković; Foto: SKC Niš
Minja Živković; Foto: SKC Niš

Na takmičenju je zablistala i Lenka Milićević (11), koju je koreografija „Prekrasni vrt“ dovela do pobedničkog postolja i ona je u svojoj kategoriji zauzela drugo mesto.

Lenka Milicević; Foto SKC Niš
Lenka Milicević; Foto SKC Niš

Grupnom koreografijom „Veseli pilići“ balerine i baletani ovog studija osvojili su treće mesto.

„Svi smo zaista ponosni na našu decu. Ona su dala sve od sebe, a imali su i ogromnu podršku roditelja, koji su zajedno sa nama sve to izneli. Mi smo jedan tim koji odlično funkcioniše, a ovi rezultati to i dokazuju.“, navodi Vladislava Milosavljević, umetnički rukovodilac baletskog studija „Akademija“.

Kako kaže, posle takmičenja dolazi vreme za analiziranje nastupa, kako bi male balerine bile još bolje, i kako bi nastavile da nižu dobre rezultate.

„Sa ponoson mogu da kažem i da je naša učenica Lenka Milićević položila prijemni ispit u baletskoj osnovnoj školi „Dimitrije Parlić“ u Pančevu. Ona je postala i prva učenica koja će ovu školu pohađati vanredno u našem studiju u Nišu“, dodaje Vladislava Milosavljević. 

Inače, Baletski studio „Akademija“ SKC Niš, organizuje upis u pripremni razred osnovne baletske škole „Dimitrije Parlić“ (Pančevo).

Pravo upisa u pripremni razred imaju devojčice i dečaci uzrasta 8-10 godina sa ili bez baletskog predznanja. Ovo malim balerina i baletanima daje mogućnost da vanredno pohađaju osnovno baletsku školu, a nastava će se održavati u prostorijama u Nišu.

tiffany production