Majka u Aleksincu podvodila ćerku: Centar za socijalni rad pod hitnim nadzorom

penzionera držali kao roba
Foto: Ilustracija

Žena iz Aleksinca uhapšena je pod sumnjom da je podvodila svoju maloletnu ćerku. Ona se tereti za krivično delo trgovina ljudima.

U jednom selu pokraj Aleksinca uhapšena je majka B.J. (48) zbog sumnje da je tokom dve godine svoju trinaestogodišnju ćerku podvodila muškarcima koje je poznavala radi prostitucije. Ona se sumnjiči za trgovinu ljudima, a pod sumnjom da su počinili isto krivično delo slobode su lišene su još četiri osobe od 26, 57, 30 i 46 godina, prenosi Luftika.

Zbog ovog slučaja u Centru za socijalni rad u Aleksincu biće izvršen hitni nadzor. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naložilo je proveru.

„Povodom sumnje u vezi sa zanemarivanjanjem deteta i seksualnog iskorišćavanja, ministar, Zoran Đorđević, naložio je, u skladu sa svojim ovlašćenjima, da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrima za socijalni rad u Aleksincu“, navodi se u saopštenju.

Nadležni su u obavezi da u što hitnijem roku, izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid. Potom će se preduzeti odgovarajuće mere i postupati u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.