Lekari iz Niša ispituju posledice korone: Postoji mogućnost da oštećuje i čulo sluha

niški lekari
Foto: Ilustracija

Lekari iz Niša proveravaće, na teško obolelim pacijentima, da li korona virus oštećuje i čulo sluha.

Pojedini pacijenti žale se na nestabilnost i zujanje u uhu, te će lekari iz Niša proveravati da li korona virus ostavlja posledice i na ovo čulo. Direktor ORL klinike KC u Nišu, Dušan Milisavljević, rekao je za RTS da lekari pretpostavljaju da, s obzirom na to da napada čulo ukusa i mirisa, korona oštećuje i sluh.

Sluh se proverava standardnim ORL pregledom, i audiometrom. Pregledi su ukazali da kod pojedinih pacijenata postoji pad sluha na visokim frekvencijama. „Imamo nameru da ispitamo više od 100 najtežih pacijenata. Kroz par nedelja upoznaćemo javnost da li ima oštećenja“, navodi Milisavljević.

Pacijentima će biti uzeti brojevi telefona, kako bi se pregled ponovio za mesec dana. Na taj način utvrdiće se koje su posledice po čula i dalje prisutne.

„Želimo da svako iz svoje oblasti upozna ovaj virus. Nauka se ujedinila, imamo protok informacija nesmetan i poslaćemo rezultate. Ovo je doprinos niške ORL klinike i srpskog zdravstva, mislim da je to jedini način da pobedimo virus“, rekao je Milisavljević RTS-u.