Likovni konkurs za učenike osnovnih škola na teritoriji grada Niša

Narodna biblioteka „Stevan Sremac”
Narodna biblioteka „Stevan Sremac”

Likovni konkurs za učenike osnovnih škola na teritoriji grada Niša od I do IV razreda: EVROPSKA ZELENA NEDELjA

Od 13. do 17. maja 2019, obeležava se Zelena nedelja EU koja će privući veliki broj učesnika na različite događaje, manifestacije i aktuelnosti širom Evrope. Zakoni Evropske unije na području zaštite životne sredine utiču na naš život tako što poboljšavaju kvalitet vode i vazduha, štite prirodu i podstiču recikliranje i upravljanje otpadom. Da bi se zaista napravila očigledna razlika, ovi zakoni moraju se u celosti primenjivati.

Evropska unija želi da ukaže na mehanizme i načine kojima može da pomogne gradovima da postanu „zeleniji” i samim tim unapredi kvalitet života i rada ljudi, ali i da podstakne lokalne zajednice i njihove građane na razmišljanje i učešće u izgradnji održive budućnosti.

Narodna biblioteka „Stevan Sremac” u Nišu, tim povodom raspisuje likovni konkurs na temu: EVROPSKA ZELENA NEDELjA.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola na teritoriji grada Niša od I do IV razreda. Likovni radovi se šalju u originalu (nikako kao slika mejlom), a podloga, tehnika i format su po slobodnom izboru.
Radovi treba da budu potpisani na poleđini.
Podaci o autoru koje je potrebno napisati: ime i prezime, razred, naziv škole i mesto, ime mentora i kontakt-podaci (adresa mejla ili broj telefona).

Radove poslati na adresu:
Narodna biblioteka „Stevan Sremac” Niš
(ZA KONKURS)
Borivoja Gojkovića 9
18000 Niš

Konkurs je otvoren do 14. maja 2019. godine, a najbolji radovi, po mišljenju stručnog žirija, biće objavljeni na sajtu i Fejsbuk strani Narodne biblioteke „Stevan Sremac” (sajt: www.nbss.rs; Fejsbuk: Narodna biblioteka „Stevan Sremac” Niš).

Najuspešnije učesnike očekuju nagrade koje će biti dodeljene na prigodnoj svečanosti u petak 17. maja 2019. u 12.00 časova u Biblioteci.

Exe-Net