Liga Evrope: Radnički protiv Santa Hulije ili Gzire Junajteda

Radnički protiv Santa Hulije ili Gzire Junajteda
Radnički protiv Santa Hulije ili Gzire Junajteda

Nišlije će odmeriti snage sa pobednikom dvomeča preliminarne faze između Santa Hulije iz Andore i Gzira Junajteda sa Malte, odlučeno je u sedištu UEFA u Nionu, na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prva utakmica igraće se 12. jula na stadionu Čair u Nišu, a revanš je sedam dana kasnije.

Na prvi pogled deluje da je Radnički odlično prošao na žrebu, jer je izvukao, na papiru, najlakšeg mogućeg eventualnog protivnika, izbegavši opasni Vaduc, kao i timove iz bivšeg Sovjetskog Saveza.

Radnički je na žrebu predstavljao predsednik sa zamrznutom funkcijom Ivica Tončev, koji je nije krio zadovoljstvo nakon izvlačenja kuglica.

“Zadovoljan sam današnjim žrebom. Siguran sa da će Radnički dati sve od sebe da dođe do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Počele su intenzivne pripreme tima za evropsko takmičenje, tako da očekujem da damo svoj maksimum na utakmicama 12. i 19 jula. Ovom prilikom bih pozvao sve navijače Radničkog da 12. jula daju maksimalnu podršku našem klubu na Čairu u istorijskoj utakmici”, rekao je  Tončev.

Ivica Tončev, predsednik sa zamrznutom funkcijom Fudbalskog kluba Radnički, doneo sreću timu sa Čaira u sedištu UEFA u Nionu, na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope; Foto: FK Radnički
Ivica Tončev, predsednik sa zamrznutom funkcijom Fudbalskog kluba Radnički, doneo sreću timu sa Čaira u sedištu UEFA u Nionu, na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope; Foto: FK Radnički

Šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović žreb je ispratio u autobusu, pošto je ekipa danas krenula na glavni deo priprema u slovenačke Terme Čatež.

„S obzirom na to ko su nam bili ostali mogući rivali, mogu da kažem da smo dobro prošli na žrebu, mada treba biti oprezan jer mi nemamo pravo nikome da pretimo. Fudbal na Malti je u ekspanziji, dok je Santa Hulija bila treća u Andori i igrala finale Kupa. To je klub koji ima puno Španaca u svom sastavu i ekipa koja hoće da igra fudbal”, izjavio je Lalatović.

On je dodao da mu je drago što će se prva utakmica igrati na našem terenu i očekuje da 12. jula u Nišu bude praznik fudbala sa punim tribinama.

“Radnički je veliki klub i mislim da zaslužuje da prođe ovo prvo kolo. Kompletirali smo defanzivnu liniju, ali još nemamo špica, a trebaju nam i vezni i krilni igrač i to moramo završiti do prve utakmice”, dodao je Lalatović.

Exe-Net