Veće stipendije za niške najtalentovanije učenike i studente

Talentovani učenici i studneti Grada Niša; Foto: Grad Niš
Talentovani učenici i studneti Grada Niša; Foto: Grad Niš

Kako bi se najbolji i najtalentovaniji niški učenici i studenti motivisali za dalji rad i usavršavanje, Grad Niš im je dodelio stipendije čiji je ukupan iznos 7,5 miliona dinara.

Ove godine iz gradskog budžeta su povećane mesečne rate stipendije sa 6.000 na 6.500 dinara, a u planu su da od naredne godine budu povećana za  50 odsto, rekao je na svečanoj dodeli ugovora o stipendiranju za 29 učenika i 67 studenata, gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Najtelentovaniji učenici i studenti koij su bili najbolji na raznim takmičenjima i postigli visoke proseke, kažu da im ovakva podrška grada znači i pruža dodatnu motivaciju za dalja stručna napredovanja.

Grad Niš je Odlukom o podsticaju razvoja talentovanih učenika i studenata kao jedan od vidova podsticaja predvideo stipendiranje talentovanih učenika i studenata, koji su postigli natprosečne rezultate u dosadašnjem školovanju.

Njima su u Gradskoj kući ugovore o stipendiraju uručili gradonačelnik Niša Darko Bulatović i sekretar Sekretarijata za obrazovanje, Marina Kostić.

“Biti najbolji je privilegija malog broja ljudi, a put do uspeha je ispunjen velikim radom, zalaganjem i odricanjem. Ambicija, uz svest o cilju ka kome se teži, kao i ogroman rad i trud, neminovno vode uspehu, čemu su veliki doprinos, pored vas samih, dali i vaši nastavnici i roditelji. Vi ste istinski kapital ovog grada i naše države”, istako je gradonačelnik.

Dostava hrane u Nišu