Kupujete zidni nosač za TV? Krenite u kupovinu pripremljeni!

Šta sve treba da znamo pre nego što kupimo zidni TV nosač?
Šta sve treba da znamo pre nego što kupimo zidni TV nosač?

Jer kad jednom postavite televizor na vaš novi zidni nosač, želite da to bude dugoročno rešenje, a ne promašaj godine.

Zato je bolje da se upoznate sa svim bitnim činjenicama koje morate uzeti u obzir, a ovaj tekst je tu da vam u tome pomogne.

Pitanje pre svih pitanja – da li vam je potreban?

Definitivno.

Zidni tv nosač je investicija zbog koje sigurno nećete zažaliti. Funkcionalan je, štedi prostor, vreme,  pomaže vam da bolje organizujete vaš dom i – što je najbitnije – vaš televizor će na tv nosaču biti daleko bezbedniji.

Da bismo saznali kako da nabavite tv nosač za sebe, a da ne pogrešite i zbog toga silno zažalite, obratili smo se ljudima koji se ovim poslom bave već jako dugo.

Art Support je speciijalizovana prodavnica tv nosača za tehničke uređaje. Oni nude najdužu garanciju na domaćem tržištu i ekskluzivne nosače evropskog kvaliteta.

Zato smo upravo njih pitali šta treba da znate pre nego što se odlučite za definitivnu kupovinu.

Evo na koja su nam sve pitanja odgovorili.

Šta sve treba da znamo pre nego što kupimo zidni TV nosač?

Koliko komplikovano može da bude?
To je samo TV nosač, zar ne?
Zapravo, ne.

Zidni TV nosači su već odavno prestali da budu jednostavni – od dana kada su se pojavili na tržištu, pa do danas, njihova funkcionalnost i mogućnosti koje nam nude su se značajno povećali.

Zato već danas možete pronaći više različitih tipova zidnih tv nosača.

Vrste zidnih TV nosača

Ono što treba najviše da vas zanima prilikom odlučivanja jeste funkcionalnost nosača koji kupujete.

U zavisnosti od toga šta nam omogućava nosač, možemo razlikovati nekoliko različitih tipova zidnih TV nosača.

Fiksni TV nosači

Ovo je najjednostavniji tip zidnih TV nosača, ali neka vas to ne ohrabri – vrlo je tražen na tržištu, upravo zato što, uprkos svojoj jednostavnosti, zadovoljava potrebe brojnih kupaca.

U pitanju su nosači koji omogućavaju precizno i bezbedno postavljanje televizora na zid uz iznenađujuće malu udaljenost (razmak između zida i televizora kod naprednijih modela iznosi svega 25 mm).

Ovi TV nosači su dizajnerski prilagođeni svim modelima televizora, a njihova čvrstina garantuje bezbednost televizora.

Ukoliko tragate za bezbednim, a jednostavnim rešenjem, ukoliko vaš enterijer ne zahteva previše prilagođavanja, ovaj nosač je pravi izbor za vas.

Kada odabrati fiksni TV nosač?

Znate kako se već kaže – manje je više.

Ponekad su najjednostavnija rešenja ujedno i najbolja.

Zato razmislite:

 • Ako tražite pouzdane nosače i niste skloni čestim promenama;
 • Ako ne vidite potrebu za time da menjate položaj televizora;
 • Ukoliko boravite u enterijeru koji vam ne remeti nesmetano gledanje televizije ili se bavite poslom kod kojeg vam TV stalno na istom mestu sasvim odgovara…

Nemojte komplikovati.

Fiksni TV nosač je upravo ono što vam je potrebno.

TV nosači sa nagibom

Svi nosači koji imaju mogućnost pomeranja pozicije televizora imaju veliku prednost u odnosu na fiksne nosače, i to prednost u kojoj ćete uživati, naročito ukoliko se vaš televizor nalazi u velikoj prostoriji.

Radi se o tome da ćete, sa ovim nosačima, moći da zaboravite na svetlost koja bije direktno u ekran i koja vam smeta da gledate televiziju.

Sada jednostavno možete da pomerite televizor i nastavite da uživate.

Takav tip nosača su i tv nosači sa nagibom.

Oni su odlično rešenje ukoliko tražite funkcionalni nosač koji vam omogućava da položaj vašeg televizora prilagođavate prostoru i različitim trenutnim potrebama.

Vrlo često ove nosače možete videti u dizajnerskim kancelariiama i radnim prostorijama, često su izbor projektanata, bankara, ali su odlično rešenje i za stanove, dnevne i dečije sobe.

Kada odabrati TV nosače sa nagibom?

TV nosači sa nagibom su dobar izbor ukoliko:

 • Volite televizore velikih dimenzija;
 • Tražite pouzdan nosač, robusne konstrukcije;
 • Želite da se taj nosač ipak prilagođava vašim potrebama;
 • Volite da menjate poziciju iz koje gledate televiziju;
 • Ne želite da vaš televizor bude vezan za samo jedan položaj i samo jedan ugao gledanja.

Pokretni (zglobni) nosači za TV

Ako mislite da će biti baš teško da pronađete nosač za vaš tip televizora – razmislite ponovo.

Sva je prilika da ćete ih naći upravo među zglobnim nosačima.

Ovo je zato što su pokretni nosači za TV ne samo visoko funkcionalni, već i izuzetno prilagodljivi – od starijih televizora, do televizora nove generacije – svima se ovi nosači mogu prilagoditi.

Sve, naravno, zavisi od konkretnog zglobnog nosača koji odaberete, ali ovaj tip TV nosača vam pruža brojne mogućnosti – da televizor udaljite više ili manje od zida, da pomerate ugao pod kojim je naslonjen na zid, pa čak i da ga postavite pod pravim uglom u odnosu na zid na kojem je montiran nosač.

Vrlo često, ovi nosači imaju predviđeno rešenje za prikrivanje kablova i svih onih suvišnih drangulija koje se vremenom namnože oko našeg televizora i zbog kojih stalno imamo utisak da je svuda oko nas nered.

Možda ste pomislili da su, zbog svega ovoga, zglobni TV nosači glomazni i da neće lepo izgledati u vašoj sobi.

Imamo dobru vest za vas – niste u pravu.

U pitanju je novija generacija TV nosača i sa njima možete računati i na izgled i na funkcionalnost.

Mala napomena: ukoliko se opredelite za ovaj tip nosača, najbolji savet koji vam neko može dati je da ga ipak nabavite u specijalizovanoj prodavnici TV nosača.

U pitanju je značajna investicija od koje mnogo očekujete i poslednje što želite je da, umesto sjajne zabave i visoke funkcionalnosti, dobijete televizor razbijen na komade.

Zašto zglobni TV nosači?

Zglobni TV nosači su za one koji se ne zadovoljavaju prosečnim.

Višestruko su funkcionalni i imaćete mnogo razloga da njima budete zadovoljni.

Zglobne nosače odaberite ako:

 • Volite da menjate pozicije iz kojih gledate televiziju;
 • Želite mogućnost da pomerate televizor levo-desno ili gore-dole;
 • Želite da televizor postavite pod pravim uglom;
 • Volite slobodan prostor i želite da udovoljavate sebi, a prezirete ograničenja

Zašto su zidni TV nosači toliko traženi?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan – svaki put kada se zapitate kako da uredite prostoriju u kojoj se nalazi televizor, monitor, ili više njih, TV nosači se nameću kao prirodan izbor.

Uz njih su mogućnosti daleko veće.

Iznad kamina, u kuhinji, pored omiljenih fotografija, u uglu, na vrhu – koji god položaj da odaberete, zidni TV nosači mogu na to da odgovore.

Možete ih koristiti u različite svrhe.

Davno su prošla vremena kada smo televizore vezivali samo za naš dom.

Da, svi volimo da se opustimo uz dobar film, mnogi vole igrice, pratimo prvenstva, sve to u opuštenoj atmosferi u svojoj kući.

Ali daleko od toga da tu sve prestaje.

Televizori su našli neverovatvno široku primenu i u poslovnom svetu i sve kompanije koje žele da se predstave u što boljem svetlu, obilato koriste mogućnosti koje im televizori pružaju.

A te mogućnosti postižu se upravo zahvaljujući TV nosačima.

Svi smo već videli reklamne programe u holovima različith kompanija, monitori su već odavno postavljeni zahvaljujući zidnim nosačima u brojnim ustanovama.

I tu se niko nije zaustavio.

Može se kombinovati veći broj nosača.

Video zidovi su sve traženiji. U pitanju su setovi nosača koji omogućavaju postavljanje većeg broja monitora ili televizora koji, svi zajedno, čine jedan veliki ekran i šalju jedinstvenu sliku.

U Art Supportu, čak, kombinuju video zidove baš po želji kupaca. Sve zavisi od vaših potreba – možete tražiti video zid za dva, ali i za sedam, osam, pa čak i više monitora.

I ovde je moguće prikriti suvišne kablove, a što je još bolje – TV nosači uklopljeni u video zid su potpuno mobilni i bićete vrlo zadovoljni njihovom funkcionalnošću.

Nema sumnje – ovakav način korišćenja TV nosača je preduslov svakog ozbiljnog projekta i poslovanja.

Kakva je budućnost TV nosača?

Bez obzira na to za koji se tip TV nosača sada odlučite, jedno je sasvim izvesno – TV nosači su tu da ostanu i sve će više postajati deo naših života.

To je potpuno razumljivo, naročito ako imamo u vidu da su oni daleko funkcionalniji od svih drugih opcija, čine naš dom urednijim, štede novac i naš lagani televizor štite od svake moguće štete.

Vremenom će TV nosači biti sve funkcionalniji, napredniji i – sve traženiji. Zato nema mnogo razloga da čekate – posetite Art Support specijalizovanu prodavnicu i vidite kako, pomoću TV nosača, možete uneti zračak budućnosti u vaš dom.

 

Exe-Net