Plač i jauci u KC u Nišu! Najmanje 30 osoba hospitalizovano, 10 njih se bori za život!

Nesreća u Nišu

Direktor Urgentnog centra u KC Niš, profesor doktor Miodrag Lazić nakon stravičnog udesa koji se dogodio oko 7.30 sati jutros, kada je voz udario u autobus i prepolovio ga u selu Donje Međurovo, rekao je da su povređeni dovezeni u bolnicu u teškom stanju.

Reč je o izuzetno teškim povredama, politraumama. U toku je pet teških operacija sa neizvesnim ishodom.

Kako je naglasio, pacijenti su primljeni na Intenzivnu negu, Kliniku za anesteziju i na sva druga raspoloživa odeljenja.

– Imali smo vanrednu situaciju, svi hirurzi su došli sa klinika i imali smo svu ljudsku i tehničku pomoć. Brzina zbrinjavanja bila je jako bitna i brzo smo triažirali pacijente, a u toku je pet operacija sa neizvesnim ishodom – rekao je on.

Kako je rekao, uspeli su da zbrinu sve zahvaljujući kapacitetima novog Kliničkog centra i da ne bi znali gde bi primili “ovoliko ljudi da se ovo dogodilo pre godinu dana”, jer je ova situacija slična ratnom stanju.

U stravičnom udesu, koji se dogodio jutros, poginule su tri osobe, među kojima je i jedno dete. Kako saznajemo, dete koje je stradalo je đak (15) lokalne srednje škole.

Đaci iz dve srednje škole iz ovih mesta, “Neimar” i “Nikola Tesla” okupili su se u Urgentnom centru kako bi proverili kako su njihovi školski drugovi koji se nalaze među povređenima. Đaci su saznali da su u ovoj nesreći izgubili jednog školskog druga.

U bolnici su i članovi porodica povređenih u ovoj jezivoj nesreći.

Uskoro još informacija.

Exe-Net