Kup Koraća u Nišu: Karte od 4.000 do 30.000 dinara

Kup Radivoja Koraća
Kup Radivoja Koraća

Potpisivanje ugovora o organizaciji Kupa Radivoja Koraća, spremne izjave gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića i fotografisanje organizatora održalo se u Gradskoj kući u Nišu. Koliko će Niš iz budžeta, osim 2 miliona dinara za kotizaciju, odvojiti za organizaciju, još nije poznato, poznato je samo da prodaja karata, koje će biti po kompletu od 4.000 do 30.000 dinara, počinje u petak, 3. februara.

Za tačno dve nedelje počinje Kup Radivoja Koraća, nacionalnog takmičenja koji će 18. put biti održan u Nišu. Takmičenje, koje će od 15. do 18. februara biti održano u hali „Čair“, otvaraju Partizan i Spartak iz Subotice, a trofej brani Crvena zvezda koja je trijumfovala pre godinu dana.

Niš će sedmi put tokom poslednjih 8 godina ugostiti najbolje timove u Kupu, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da su ponosni na „mnogo toga što su uradili u košarci“.

Naročito što prvi put potpisujemo ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije na dve godine. Ne treba da brinemo za 2024. godinu, osigurali smo da ćemo imati Kup Koraća i biti dobri domaćini. Ova godina je posebna za nas, obeležavamo 18. put kako se nacionalni Kup održava u Nišu i postajemo punoletni, ali i što obeležavamo vek košarke u Srbiji. Ove godine je i značajni jubilej, 20 godina Kupa sa nazivom Radivoj Korać i 10 godina kako se „Žućkova levica“ dodeljuje najboljem klubu – kaže gradonačelica.

Velika čast i zadovoljstvo što ćemo ponovo biti u Nišu i ove i naredne godine. Grad Niš je grad košarke i to sigurno zaslužuje. Bilo je priča da je trebalo da bude u Beogradu, ali je Niš grad koji se uvek redovno javlja na konkurs i na vreme i uz to, Niš je uvek dobar domaćin. Mi volimo da dođemo u Niš. Apelujem na sve učesnike fer i korektno navijaju za svoj klub – rekao je Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Prodaja karata, dodala je Sotirovski, počinje u petak, 3. februara i u početku će biti prodaja preko interneta.

Poslednjeg dana će verovatno moći da se kupe karte i na biletarnici. Verujem da će biti dosta navijača iz regiona, da će hala biti prepuna, da će se tražiti karta više. Biće ovo prilika i da se košarkaši nametnu selektoru jer idu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Nišlijama čestitam na Kupu, ovo je naša zajednička pobeda. kao što znamo da budemo dobri domaćini drugim festivalima, da budemo dobri domaćini na festivalu košarke – dodaje Sotirovski.

Cene karata su, prema informacijama iz Košarkaškog saveza Srbije, 4.000 dinara za tribine, a za parter 4.500 i 7.000 dinara, dok za najekskluzivnija mesta treba izdvojiti 30.000 dinara.