Korona virusom u poslednja 24 sata zaraženo više od 500 ljudi

sednica kriznog štaba
Niške ulice u doba epidemije

Prema zvaničnim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata korona virus laboratorijski potvrđen kod 512 ljudi, što je dosad najveći broj od početka epidemije.

Prethodno je najveći broj inficiranih registrovan 26. jula kada je virus potvrđen kod 467 osoba. Testirano je 7.425 ljudi. Preminula je još jedna osoba. Zbog sve većeg broja zaraženih korona virusom sutra će biti održana hitna sednica Kriznog štaba.

Kako se navodi na sajtu covid19.rs, trenutno je hospitalizovano 492 pacijenata, a njih 27 se nalazi na respiratorima.

Od početka epidemije u našoj zemlji je testirana 1.256.531 osoba, od kojih je infekcija potvrđena kod 37.120. Ukupno je preminula 781 osoba, uz procenat smrtnosti 2,1 odsto.

Epidemiolog Predrag Kon potvrdio je da će se zbog sve većeg broja zaraženih sutra održati hitna sednica Kriznog štaba.

On je naveo de je zabrana kretanja poslednja opcija, koju će, nadaju se, izbeći, ali da sa ubrzanjem virusa nije i nemoguća.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić juče je epidemiološku situaciju ocenila kao sve kompleksniju, navodeći da je sinoć do 20 časova registrovano više od 400 novozaraženih.

„Čula sam se i sa direktorom Infektivne klinike Goranom Stevanovićem, da pitam da li je tamo počela veća gužva. Oni tamo nemaju veću gužvu, ali je primetno da dolaze ljudi sa težim simptomima“, rekla je Brnabić.

Izvor: Insajder

 

Global Digital Clinik