Kon: Dovoljno je da učenici nose bilo kakve maske

tajnih dočeka
Predrag Kon

Epidemiolog Predrag Kon danas je demantovao informacije koje su preneli mediji, da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske. Izjavio je da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.

Kon je rekao da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose „bilo kakve maske“, uključujući hirurške, platnene ili šivene.

„Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni“, kazao je Kon.

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije korona virusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put. To pokazuje da „očigledno treba vremena, jer ima onih koji ne poštuju mere“.

„Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo“, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv koronavirusa, kako su takođe preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz sagalsnost roditelja.

Izvor: Insajder