Komisija odlučila: Niš-Ekspres novi prevoznik na linijama 7, 12 i 34 u Nišu

Prevoz će se obavljati po uobičajenom redu vožnje

Od  1. jula 2018. godine na linijama 7, 12 i 34, umesto prevoznika JKP Direkcija za javni prevoz Grada Niša, prevoz će obavljati Niš-Ekspres AD Niš.

“Prevoz će se obavljati po uobičajenom redu vožnje. Autobusi novog prevoznika biće jasno obeleženi sa relacijskim tablama”, saopšteno je iz Direkcije.

Novi prevoznik izabran je po hitnom pregovoračkom postupku koji će prevoziti Nišlije do septmebra 2019. godine, kada se biraju novi prevoznici na svim gradskim i prigradskim linijama u Nišu.

Stručna komisija Direkcije je nakon pregleda dokumentacije i voznog parka prevoznika Arrive Litas i Niš-Ekspresa, koji su se javili u okviru hitne javne nabavke ovog preduzeća, ustanovila da niški prevoznik, iako je ponudio veću cenu po kilometru, ispunjavao sve uslove nabavke, za razliku od požarevačke Arrive Litas.

“Naša procenjena vrednost je bila 152, 69 po km, a u pregovaračkom postupku dobili smo ponudu od Arrive Litas 149 dinara, odnosno 149,5 dinara od Niš-Ekspresa”, rekli su u Direkciji za javni prevoz Niša.

Ukupna vrednost ugovora je oko 30 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost.

“Za kupovinu 10 autobusa trebalo je izdvojiti 220 miliona, plus do 30 miliona za garaže i radionice. Racionalnije je bilo da se za linije 7, 12 i 34 raspiše tender i izabere najbolji ponuđač”, rekao je ranije direktor Direkcije za javni prevoz, Saša Petronijević.

Podsetimo, Gradsko veće usvojilo je predloge na osnovu kojih će 29 vozača iz Direkcije za javni gradski prevoz, preći u druga niška javna preduzeća zbog toga što autobusi Direkcije kojima su upravljali od 1. jula više neće saobraćati na linijama 7,12 i 34.

“U JKP “Medianu” prelazi 15 radnika, po 4 u JKP “Praking servis” i JKP Naissus” i po jedan vozač u PU “Pčelica” i Gradsku upravu”, objasnio je većnik Igor Vojinović.