Koalicija “Niš, moj grad”: Zbog neodgovorne vlasti Nišlije nakon padavina i dalje muče muku sa poplavama!

Odbornici Koalicije “Niš, moj grad”, na poziv građana, obišli su kritična područja u Gradu koja su često usled obilnih padavina poplavljena.

Slavoljub Savić, ispred Opštinskog odbora Palilula koalicije Niš,moj grad, istakao je kao veliki problem lokaciju kod podvožnjaka u Zetskoj kao i ulicu Igmanska i Mokranjčeva.

“Učestale poplave kuća u Igmanskoj i Mokranjčevoj prave građanima ogromnu štetu, dok nemogućnost prolaza ispod podvožnjaka u Zetskoj saobraćaj usmerava na druge saobraćajnice- rekao je Savić.

Neodgovorno je da se više godina unazad od strane GO Palilula formira Komisija za procenu štete poplavljenih kuća, dok se rešenje problema, tj. završetak izgradnje Južnog kolektora, kako napominje Savić, odlaže u nedogled.

Miodrag Stanković, odbornik Koalicije Niš, moj Grad pozvao je čelnike Grada da konačno reše problem daljih poplava, da konsultuju struku jer postoje tehnička rešenja za svaku kritičnu tačku, tj lokaciju, kao i da nadoknade novčano štetu građanima koju su ove i prethodnih godina pretrpeli zbog poplava.

“Više godina unazad ukazujemo na problem koji građani imaju sa poplavama usled obilnih kiša i sve vreme gradska vlast ćuti i pokušava da problem reši, tako sto će iz godine u godinu praviti spisak poplavljenih domaćinstava i dodeliti im pakete u vrednosti daleko manje od štete koju građani imaju- rekao je Stanković i naglasio da je za Zetsku ulicu ispod mosta rešenje prepumpavanje viška iz južnog kolektora u Čairski.

“Najveći problem je dozvoljena gradnja u pojedinim delovima grada gde je opterećenje mreže veliko. A Grad i dalje neće da donese strategiju odvodnjavanja otpadnih i atmosfeskih voda”, dodaje Stanković

Branislav Jovanović, odbornik Koalicije Niš, moj grad osvrnuo se na problem opštine Palilula koji, kako kaže, kulminira u blizini Paliluske rampe jer su izostale kapitalne investicije.

“Nakon 10 godina praznih obećanja, bio je pokušaj Gradske vlasti da taj problem poplava na teritoriji GO Palilula reši, izgrađen je deo južnog kolektora od Palilulske rampe do ustanove Mara i urađen je Čairski kolektor od Sestre Baković do trotoara kod Medicinske škole”, kaže Jovanović i dodaje da je dato preko 50 miliona dinara iz budžeta Grada za izgradnju ta dva kolektora i situacija ne samo da nije rešena već je još i gora.