KKK Nais u borbi za drugo mesto na BWBL u Sofiji

KKK Nais

Predstojećeg vikenda se igra poslednji četvrti turnir Balkanske liga u košarci u kolicima (Balkan Wheelchair Basketball League – BWBL) u sezoni 2021/2022.

Za razliku od prethodna tri turnira (Bijeljina, Podgorica, Niš), kada su se igrala po dva kola, u Sofiji će odigrati tri. BWBL čine ekipe iz četiri države: Bosne i Hercegovine (KKK Bijeljina – Bijeljina), Bugarske (BKHU Levski – Sofija), Crne Gore (KK OSI Paramont – Podgorica) i Srbije (KKK Nais – Niš).

KKK Bjeljina je šampion za ovu sezonu, dok će se voditi borba za drugo mesto između ekipa KKK Naisa i ekipa KK OSI Paramont iz Podgorice. Oba tima imaju po tri pobede i poraza, te će njihov direktni duel odlučiti ko će biti vicešampion BWBL-a.

„Radujemo se odlasku u Sofiju, grad gde smo pre 11 meseci ostvarili prvu pobedu protiv neke ekipe iz inostranstva, a to je bila baš ekipa naših sportskih prijatelja iz Podgorice. Biće to dobra utakmica, kao uostalom i sve utakmice u ligi. Obećavam borbu u ime svih Naisovaca na turniru u Sofiji.“ – rekao je centar KKK Nais, Dušan Lazarević

KKK Nais će turnir otvoriti u subotu u 10h protiv direktnog rivala ekipe iz Podgorice, dok će istog dana u 17h odmeriti snage sa šampionom BWBL-a, ekipom iz Bjeljine. Turnir će zatvoriti u nedelju protiv domaćina i poslednjeplasirane ekipe BKHU Levski iz Sofije u 11 časova.