KBS Naisus organizovao mini tekvondo ligu

naisus

Jedan od poslednjih sunčanih dana u ovoj godini mladi tekvondisti su iskoristili da pokažu svoje umeće. Na terenima osnovne škole „Dušan Radović“ juče se održala mini tekvondo liga, u organizaciji KBS Naisus. 

Cilj ove akcije bio je, pored zabave i druženja, podsticanje takmičarskog duha kod mladih i promocija tekvondoa i generalno sporta, kao zdravog životnog puta. 

Oko 60 učesnika mini lige iz tri tekvondo kluba takmičilo se u pet disciplina:

  • poligonske vežbe,
  • brzina udaraca,
  • kombinacije udaraca,
  • forme i razbijanje dasaka.

Na takmičenju su, pored KBS Naisusa, učestvovala još dva tekvondo kluba: Ares i DAE HAN. Borbe su ovoga puta izostavljene sa repertoara lige zbog mera prevencije pandemije korona virusa.

Mini liga je za dva sata trajanja uspela da pokaže svu raznovrsnost, lepršavost, elegantnost i igru koju ovaj olimpijski sport ima da ponudi. Podeljeno je 99 medalja, a mnogi mališani su upravo danas ostvarili svoje prve uspehe, što može da im predstavlja podstrek za buduće pobede.

Tekvondo je više od pukog mlataranja rukama i nogama. On u sebi pored sportskog dela, nosi i tradiciju i filozofsko i životno učenje. Tako da ukoliko razmišljate kako da aktivirate sebe, ili nekog bližnjeg, u predstojećim hladnim danima, tekvondo je pravi izbor.