Kalašnjikov i bacanje sekire: “KZM Shooting challenge” u Nišu

KZM Shooting challenge; Foto: Kancelarija za mlade NB
KZM Shooting challenge; Pucanje iz pištolja; Foto: Kancelarija za mlade NB

Završeno je još jedno adrenalinsko takmičenje „KZM Shooting challenge“ na strelištu Malča, koje je proteklog vikenda organizovala Kancelarija za mlade Niška Banja.

“KZM Shooting challenge” na strelištu Malča, Niš

Vrhunski instruktori su nadgledali takmičenje, a prve tri ekipe su: “Green paradise”, “Žaoke” i “Tri musketara” koje su briljirale u pucanju iz kalašnjikova, pištolja Cz99, gađanju glinenih golubova, bacanju sekire, kao i u trci brzih nogu.

Učesnici KZM Shooting challenge 2018.;
Učesnici KZM Shooting challenge 2018.;

“Interesovanje mladih za ovakvu vrstu nadmetanja je sve veće, i drago nam je što je bilo i dosta devojaka. Naš cilj je da se zabavimo i kvalitetno provedemo slobodno vreme, u čemu smo i uspeli”, kažu iz Kancelarije za mlade.

KZM Shooting challenge 2018.; Bacanje sekire;
KZM Shooting challenge 2018.; Bacanje sekire;

Shooting challenge je sportska disciplina koja od timova zahteva spretnost, brzinu, preciznost i smisao za timsko delovanje.

KZM Shooting challenge

“U pitanju je pucačko nadmetanje sa upotrebom različitih vrsta oružja. Takmičenje se odvijalo na nekoliko poligona, sa postavljenim različitim metnim situacijama. Takmičari su imali slobodu u rešavanju zadate metne situacije, ali i obavezu da se međusobno dopunjuju. Borili su se zajedničkim snagama za timski rezultat, a sve to uz maksimalne mere bezbednosti”, ističu organizatori.

KZM Shooting challenge