Završna faza uređenja industrijske zone Lozni kalem i Daničićeve ulice

U Daničićevoj ulici u Nišu radovi u završnoj fazi; JKP Naissus
U Daničićevoj ulici u Nišu radovi u završnoj fazi; JKP Naissus

U toku su radovi na postrojenju javnog vodovoda i kanalizacije u Daničićevoj ulici u Nišu što podrazumeva prevezivanje i zamenu priključnih veza, rekonstrukciju vodovodnih i kanalizacionih mreža i ponovno prevezivanje prilikom redovnog održavanja i rekonstrukciju javnih saobraćajnica.

Vrednost ugovora između JKP “Naissus” i Grada Niša je 21 milion dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.

Radovi u Daničićevoj ulici do sredine jula; JKP Naissus

U Daničićevoj ulici u Nišu radovi u završnoj fazi

U završnoj fazi su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, koji sadrže postavljanje cevi, dužine oko 500 metara, kao i izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 111 metara.

Ovi radovi su počeli u aprilu sa predviđenim rokom završetka od 90 dana, na koju su stanovnici ove raskopane ulice čekali više od godinu dana.

Komunlano-infrastrukturni radovi u Daničićevoj ulici u Nišu; JKP Naissus
Komunlano-infrastrukturni radovi u Daničićevoj ulici u Nišu; JKP Naissus

“Cevi su bile plitko postavljene, govorim o mreži koja je postavljena pre 40 godina i rekonstrukcija je bila neophodna. Izvođač radova na asfaltiranju, pri postavljanju novog sloja asfalta je primetio da su cevi zaista nisko postavljene, na dubini 0,7m umesto 1,7m. JKP“Naissus“ je preko poverenih poslova od Grada dobio ovaj zadatak da izvrši rekonstrukciju čitave mreže. To će značiti za stanovnike ovde novi kvalitet života i funkcionisanja, redovno vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda”, istakao je v.d.direktora JKP “Naissus“ Igor Vučić.

Uređenje industrijske zone u Niškoj Banji

JKP “Naissus” takođe obavlja i završne poslove na infrastrukturnoj i komunalnoj pripremi industrijske zone ’’Lozni kalem’’.

U toku su radovi na utiskivanju zaštitne cevi koja prolazi ispod Bulevara Svetog cara Konstantina, u dužini od 60 metara. 

Provlačenjem poslednjih cevi, prečnika 1000 mm, biće završena izgradnja atmosferske kanalizacije na “Laznom kalemu”, u ukupnoj dižini od 775 m.

“Ovim se stvoraju uslovi za nesmetan početak rada fabrike IMI i potpuno komunalno-infrastrukturno pripremiti industrijsku zonu Lozni kalem za dolazak drugih potencijalnih investitora”, rekli su u JKP “Naissus”.

Očekivani  završetak radova na ovoj lokaciji je za 15 dana. Vrednost radova je 27,8 miliona dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.