Kako se rešiti dosadnih mrava na prirodan način?

kako se rešiti mrava
Foto: Ilustracija, PrtSC

Tokom proleća i leta javlja se sve više insekata, a posebno mrava. Zbog toga svako do nas postavlja pitanje: Kako se rešiti ovih dosadnih mrava?

Srećom, postoji mnogo načina da ih se rešimo, a najbolja stvar je što većinu stvari za eliminisanje mrava već imamo u svom domu. Evo nekoliko jednostavnih i efikasnih načina koji će odgovoriti na pitanje: “Kako se rešiti mrava?”.

Sok od limuna

Pospite kritična mesta sveže isceđenim sokom od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osete, udaljavaju se od nje.

Cimet

Esencijalno ulje cimeta nanesite po svim ćoškovima gde se mravi pojavljuju (to možete uraditi pomoću štapića za uši). Takođe, možete pomešati pola litre vode, dve kašike cimeta i par klinčića. Dobijenom mešavinom poprskajte mesta gdje se mravi nalaze.

Voda i deterdžent za suđe

Prokuvajte litar vode i dodajte par kapi deterdženta za suđe. Ovom mešavinom natopite kritična mjesta. Ovaj odlični trik možete koristiti i za korov.

Kreda

U svim poljoprivrednim apotekama možete nabaviti kredu za mrave. Jednostavno povucite liniju i ne brinite se, mravi se neće odvažiti da je pređu.

Soda bikarbona i šećer u prahu

Pomešajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu. Smesu stavite na mesto gde se nalazi najviše mrava. Za par dana ćete ih sve uništiti.

Mlevena kafa

Običnu mlevenu kafu stavite na mesta odakle mravi izlaze. Kafa ih neće uništiti već samo naterati da promene stanište (izvan kuće, naravno).

 

Sirće

Možete ga koristiti na više načina. Sirće možete sipati direktno na žarište (ukoliko ga pronađete). Garantovano uništava sve mrave i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Zatim, možete poprskati ćoškove i male rupe kombinacijom sirćeta i deterdženta za suđe. I na kraju, neka vam uđe u svakodnevnu praksu da vaše podove brišete vodom u koju ste stavili sirće. Kuća će se blistati, a mravi će potpuno nestati.