Kako će izgledati park na Bulevaru Nemanjića

park
Foto: FB Zvanična stranica Dragana Sotirovski

Radovi na Bulevaru Nemanjića uoči otvaranja “Delta planeta”, uveliko su u toku. Još na početku radova, rečeno je da će na mestu gde je trebalo da bude koncertna dvorana, na uglu Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića Niš dobiti park.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je na svojoj Fejsbuk stranici da će na uglu ulica Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića, uskoro biti uređena parkovska površina.

  Za veći broj turista novi put do Cerjanske pećine i manastira Sveti Jovan

“Posle krčenja šipražja i čišćenja smetlišta na uglu ulica Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića, taj prostor biće uskoro uređena parkovska površina privlačna za predah i odmor”, navela je Sotirovski na svom Fejsbuk profilu.

Ona je dodala da Bulevar Nemanjića sa izgradnjom kružnog toka dobija novi izgled, a sa parkom “još jednu zelenu oazu i pluća grada”.

Podsetimo na ovom mestu, prema najavama prethodnog rukovodstva Niša, trebalo je da se nađe koncertna dvorana. Kako je rečeno na početku rekonstrukcije Bulevara Nemanjića i izgradnje kružnog toka, tu će biti napravljen park. Rečeno je i da od dvorane nisu odustali već da treba naći “bolju, primereniju lokaciju od planirane”.