Humanitarni trening: Prikupljen novac za porodice koje su ostale bez domova u požaru

humanitarni trening
Foto: Karate klub Bušido NB, Facebook

Kancelarija za mlade gradske opštine Crveni Krst organizovala je humanitarni trening sa ciljem da se prikupe sredstva za porodice koje su ostale bez domova u nedavnom požaru.

Humanitarni trening održan je u osnovnoj školi “Ivo Andrić”. Učestvovali su Klub košarke u kolicima “Nais”, Fudbalski klub Nacional i Karate klub Bušido NB.

Gledaoci su umesto kupovine ulaznica mogli da daju dobrovoljni prilog. Zajedničkim snagama sportisti i publika prikupili su 14.000 dinara.

Iz budžeta opštine Crveni Krst nedavno je porodicama koje su ostale bez domova donirano po 100.000 dinara pomoći.

  Besplatna obuka za početnike u poslovanju

Podsetimo, u velikom požaru koji je zahvatio nekoliko baraka, izgorelo je 6 stanova. Deset porodica ostalo bez krova nad glavom.

Grad Niš će pomoći porodicama da obezbede privremeni smeštaj u stanovima za socijalno zbrinjavanje. Taj dogovor je postignut između gradonačelnice i članova porodica koje su ostale bez domova.

“Njihovo zbrinjavanje biće rešeno na isti način kao što su zbrinute porodice čiji su domovi izgoreli u niškom naselju Rasadnik pre nekoliko godina”, dodaju.

Porodice čiji su domovi izgoreli moći će da konkurišu i za dobijanje socijalnh stanova u ulici Majakovski pod istim uslovima sa drugim socijalno ugroženim porodicama.