Fontana u novom kružnom toku na Bulevaru Nemanjića

fontana
Foto: Naissus info

Kružni tok koji se gradi na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića imaće fontanu, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Umesto koncertne dvorane koja je ranije bila najavljena kod tržnog centra “Delta Planet”, nalaziće se park, to je najavio gradski većnik Nenad Stanković.

Prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski radovi se ubrzavaju sa lepšim vremenom, pa će po završetku ovo biti predivan deo Niša.

Navodi da će ovaj 30. po redu kružni tok u Nišu, imati prvu fontanu, ističići da će krajem aprila, kada bi radovi trebalo da budu završeni “to biti velelepno zdanje koje će krasiti ovaj deo Bulevara”. Osim kružnog toga, očekuje da će do kraja aprila biti završen Delta Planet, i najavljuje završetak velikog parka, koji je u planu.

Govoreći o problemu sa uličnim osvetljenjem koji imaju stanovnici ovog dela Bulevara, kaže da će on biti rešen sledeće nedelje.

Umesto koncertne dvorane park

Član Gradskog veća zadužen za izgradnju Nenad Stanković kaže da će šumu i deponiju pored Delta planeta uskoro pretvoriti u park.

Iako su njihovi prethodnici ranije na tom mestu najavlljivali koncertnu dvoranu, Stanković ističe da nisu odustali od toga, ali da treba naći “bolju, primereniju lokaciju od planirane”.

On je rekao da će “tražiti” alternativnu lokaciju za koncertnu dvoranu.

Ovako izgleda prvonagrađeno rešenje na konkursu u Nišu, predloženo za izgradnju dvorane koja je trebalo da se nalazi tik uz novi tržni centar.