Jutka izašao iz zatvora

jutka
Foto: Ptsc You Tube

Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka pušten je danas iz zatvora nakon što je odslužio kaznu od tri meseca, saznaje Tanjug.

Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka prvostepeno je osuđen na tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić. Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, rekao je posle izricanja presude da je pao prvi politički moćnik u Srbiji.

Sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti pošto je Jeličić do tada već tri puta osuđivan krivično uslovnim kaznama.

Sud smatra da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza. Zapravo, da iako je Marija Lukić veštacima-policajcima davala drugi aparat sa porukama, to nje uzeto u obzir, saopšteno je tada prilikom izricanja presude.

„Dobio je bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje. Zadovoljni smo presudom i ovo je jedan dobar pomak za pravosuđe. ‘Pravda za Mariju’ je veoma važna za Srbiju, i ona je prva žena koja je uspela da pošalje u zatvor jednog moćnika koji se pozivao na najviše državne organe misleći da će ga zaštiti na sudu“, rekao je advokat Borivoje Borović posle izricanja presude.

Tužilaštvo je zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora, dok se Jutka izjasnio da mu je ceo postupak politički napakovan.

On je pre izdržavanja kazne pokušao da odloži njeno izvršenje, a u toku boravka u zatvoru tražio je uslovni otpust, što nije prihvaćeno.