JPU “Pčelica”: Dezinfekcija i sređivanje vrtića i dvorišta

JPU Pčelica
JPU Pčelica

Nakon proglašenja vanrednog stanja, vrata 26 vrtića JPU Pčelica su se zatvorila. U njima nisu malene pčelice da zuje, smeju se, igraju i vesele.

Ali, njihovi vaspitači i ostali zaposleni rade, dezinfikuju i sređuju vrtiće i dvorišta da sve bude bezbedno i čisto kada se zujalice vrate.

Direktorica JPU Pčelica Svetlana Mitić imenovana je za člana Gradskog kriznog štaba i svakodnevno primenjuje mere koje se na dnevnom nivou donose na sednicama grada.
Mere pojačane dezinfekcije i higijene i trijaže dece u niškim vrtićima preduzete su i pre proglašenja vanrednog stanja. Na vidnim mestima u svim objektima JPU „Pčelica“ su obaveštenja i preporuke nadležnih epidemioloških službi.

Nagon proglašenja, u ponedeljak 16.03.2020. godine svi vrtići su dezinfikovani, sudovi očišćeni i spakovani, igračke, posteljine i dušeci na krevetićima oprani i spakovani i nakon dezinfekcije soba iste su zatvorene.

Ispoštovana je mera da majke dece mlađe od 12 godina, kao i zaposleni stariji od 60 godina i hronični bolesnici rade od kuće.

Direktorica Svetlana Mitić je angažovala vaspitače i medicinske sestre-vaspitače za pomoć u kol centrima gradskih opština. Obezbeđena su četiri mobilna kombi vozila, vozači i serviri koji su dostavljali hranu korisnicima narodne kuhinje.

Imenovan je Krizni štab na nivou ustanove čiji su članovi dobili različita zaduženja.
JPU “Pčelica” rešila je da našoj deci vreme provedeno kod kuće ispuni kvalitetnim sadržajima.

S toga je roditeljima od ovog trenutka dostupan mejl na koji mogu da se jave i dobiju savet kako da olakšaju svom detetu trenutnu situaciju.

Na sva pitanja i nedoumice roditelja odgovaraće tim kompetentnih ljudi iz JPU “Pčelica”.
„Cilj nam je da vreme koje deca provedu kod kuće bude ispunjeno igrama i aktivnostima prilagođenim interesivanjima i potrebama svakog od njih. Naša deca su najvažnija i zbog toga želimo da uživaju u svom detinjstvu čak i u ovakvim okolnostima“, izjavila je direktorica i dodala da im malene pčelice nedostaju, da misle na njih i da zaposleni u ustanovi znaju koliko su vrtići prazni bez njihovih osmeha i zagrljaja.

Mejl na koji roditelji mogu pisati i konsultovati se sa vaspitačima je: malenepcelice2020@gmail.com

Procedura prijave dece nije obustavljena i ona se obavlja preko aplikacije e-vrtić.

Čuvajmo svoje zdravlje i poštujmo preporuke nadležnih.