Jovanoviću pozlilo u zatvoru, preminuo u bolnici

malčanski berberin
Ninoslav Jovanović, Foto:MUP

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je osuđeniku Ninoslavu Jovanoviću pozlilo noćas zbog čega je prabačen u bolnicu, ali je preminuo.

„Osuđeniku N.J. pozilo je sinoć posle 22 sata u sobi u kojoj je bio smešten. Odmah je prebačen u zavodski stacionar, gde mu je pružena sva medicinska pomoć i uradjen EKG srca“, navedno je u saopštnju o smrti Jovanovića, koji je u Požarevcu izdržavao kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja devojčice.

Kako je navedeno, on je sanitetom Uprave, u pratnji medicinskog tehničara, prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu na odeljenje intezivne nege.

„Tu je na žalost preminuo posle nekoliko sati“, rečeno je u saopštenju, kao i da su o smrti odmah obavešteni Više javno tužilaštvo u Požarevcu i policija, a u skladu sa zakonom naložena je obdukcija tela.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović pravosnažno je osuđen na doživotnu robiju 5. avgusta prošle godine zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanja, čija je žrtva bila dvanestogodišnja devojčica. On je 20. decembra 2019. u naselju Brzi Brod u Nišu, oteo devojčicu, koja je pronađena deset dana kasnije, nakon potere u kojoj je učestvovovalo više stotina policjaca, vojnika i građana. Jovanović je uhapšen nedelju dana kasnije na seoskom groblju u Malči.

Global Digital Clinik