Još jedna kovid ambulanta u Nišu počela sa radom

kovid ambulanta u nišu
Foto: Ilustracija, arhiva

U Nišu je danas sa radom počela još jedna kovid ambulanta. U nekadašnjem sportskom dispanzeru na Čairu od danas mogu da se pregledaju pacijenti sa respiratornim teskobama.

Kovid ambulanta na Čairu, druga je kovid ambulanta u Nišu u ovom trenurku. Danas je krenula sa radom, i do 10 časova pregledano je 120 osoba.

Svi pacijenti sa respiratornim teskobama mogu da se pregladaju u ambulantama na Čairu i u Duvaništu, svakog dana od 7 do 22 časa.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantu javilo se 447 pacijenata, od toga 176 njih javilo se na prvi pregled. 104 testirano je PCR metodom.

Od sutra i treća kovid ambulanta

Pacijenti Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika od sutra će moći da se pregledaju u ambulanti u Zdravstvenoj stanici “Angropromet”. Ambulanta se nalazi u ulici Branka Radičebića br. 50, i radiće od 7 do 20 časova.

Hala Čair od sutra prima prve pacijente

Danas se obavljaju poslednje pripreme, i hala Čair će od sutra moći da prima prve pacijente. Direktor Klinike za anesteziju KC Niš prof. dr Radmilo Janković rekao je da se epidemiološka situacija komplikuje iz dana u dan i da je, kad je reč o broju novozaraženih korona virusom, situacija mnogo teža nego što je bilo pre nedelju dana.

U niškim kovid bolnicama smešteno je 160 pacijenata sa teškom kliničkom slikom među mlađim i među starijim pacijentima.

Global Digital Clinik