Još bez procene o nastavku rada škola: Predlog nastavak 15. jula

brnabić

Zamenica direktora instituta „Batut“ Darija Kisić-Tepavčević izjavila je juče da još nije pričano na Kriznom štabu o konkretnom datumu nastavka školske godine.

 Ukazala je da 15. juli i 15. septembar ne bi bili jako popularni datumi, jer svako koji je roditelj ne bi to prihvatio sa velikim odušveljenjem.

„Međutim, svi moraju biti svesni da će se doneti onakva odluka koja je najbolja za decu. Takva da najmanje izložimo decu riziku, a što je još bitnije da ne prenesu infekciju među populacijom starijih. O ovome će se pričati narednih nedelja kada će se tačno definisati kakvi bi bili vremenski okviri”, izjavila je ona.

Kisić-Tepavčević je, povodom predloga da se školska godina nastavi 15. jula, a nova školska godina 15. septembra i da li ima odluke o tome, rekla da je sigurno da deca nisu u kolektivu, i da je jasno da je stepen kolektivnog imuniteta kod najmlađih jako nizak.

Izjavila je, da su svi svesni da ukoliko se desi infekcija u ovoj grupi, blagi oblici kliničkog ispoljavanja mogu da prenesu infekciju na bake i deke, to svakako ne bi bilo dobro, te se trudimo da njih sačuvamo, što smo do sada i uspeli.

Isto tako su letnji meseci sa visokim temperaturama najbezbedniji, kada je reč o ovakvim virusima.

 

Dostava hrane u Nišu