Radnički “ide po bodove” u Novi Pazar za opstanak u Super ligi Srbije

U poslednjem, 30. kolu regularnog dela Super lige Srbije, Radnički u ponedeljak, 15. aprila gostuje ekipi Novog Pazara. Oba tima će nakon ovog kola nastaviti takmičenje u plej autu, ali je naredni meč izuzetno važan zbog konačnog plasmana i bodovne prednosti u odnosu na rivale pred 7 kola doigravanja.

Timovi ovaj duel dočekuju u različitom raspoloženju, Pazarci su u lošoj seriji, a ispali su i iz Kupa Srbije, dok je Radnički, predvođen trenerom Joksimovićem “vezao” tri uzastopne pobede i sada se nalazi u bezbednoj zoni na tabeli.

“Ostvarili smo tri vezane pobede u desetak dana što je za nas, s obzirom na situaciju u kojoj smo se nalazili i u kojoj se još uvek nalazimo, jako bitno. Očekujem da nastavimo u istom ritmu. Mi smo sa te tri pobede, samo došli u situaciju da možemo više sami da odlučujemo o svojoj sudbinu, ne obraćajući pažnju na rezultate naših rivala. Naravno da u narednom periodu, već u Novom Pazaru, treba da iskoristimo priliku i nastavimo da sakupljamo bodove koji će nam biti jako bitni da bi ostvarili naš cilj – opstanak u ligi”,rekao je  Joksimović.

Vanja Ilić “motor” je čitavog tima u ovoj sezoni. Svojim golovima i asistencijama znatno je doprinosio konačnom rezultatu Radničkog na svim utamakmicama. Neumorni vezista najavljuje da će takav biti i u Novom Pazaru

“Svi dobro znamo kakve igrače ima Novi Pazar, ali neću o imenima, iz poštovanja prema svojoj ekipi, jer i mi imamo veoma dobre igrače. Odmorili smo se dobro posle prethodnog mini ciklusa, imali dva slobodna dana, spremili se za Pazarce, dobili zadatke. Polazim od sebe – što je do mene, da agresivnošću, energijom, duelima, borbom, voljom, pokrenem saigrače, ja ću to uraditi. Moramo da budemo tim, bilo da prvi damo gol ili ga primimo, kao protiv Voždovca u prethodnom kolu, kada smo uspeli da se ekspresno vratimo, moramo igrati u istom ritmu do kraja, rekao je Ilić.

Meč na Gradskom stadionu u Novom Pazaru počinje u 16 časova, a glavni sudija meča je Pavle Tomić.

Global Digital Clinik