Niš dobija još 3 komunalna milicionera, raspisan poziv

uzbunjivač
Foto: Ilustracija

Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, raspisala je poziv za 3 nova komunalna milicionera.

Zainteresovani za stručno osposobljavanje za posao komunalnog milicionera u Nišu mogu da se prijave do 27. aprila, a kako se navodi u pozivu izabraće 3 najboljih koji će proći obuku o trošku Grada, dobiti sertifikat i moći da se zaposle u ovoj službi.

Podsetimo septembra 2023. godine bio je raspisan poziv za 25 novih komunalnih milicajca, a Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove oglasila je pre dva dana novi poziv, ovog puta za njih troje koji će dobiti zvanje mlađi referent.

Kao opšti uslovi navedeni su obavezno punoletstvo, da imaju propisano obrazovanje, da nisu osuđivani na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 meseci i da nisu dobijali otkaz u državnim službama zbog teže povrede dužnosti.

Kada je reč o posebnim uslovima oni se odnose na psihofizičku spososbnost, potrebno je i da nemaju bezbedonosne smetnje za ovaj posao i da su nezaposleni.

Pored toga traži se i da kandidat ima srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju društvenog, tehničkog ili prirodnog usmerenja i najmanje jednu godinu radnog iskustva u struci.

“Sa kandidatima, koji budu izabrani, zaključuje se ugovor o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara i isti se upućuju na obuku o trošku Grada Niša. Nakon uspešno završene obuke, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara, nakon čega dobijaju sertifikat. Kandidat koji uspešno završi obuku ima pravo da učestvuje na javnom konkursu za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta komunalnog milicionara u zvanju mlađi referent”, navodi se u oglasu na sajtu Grada Niša.

Global Digital Clinik