Javni trening „Pokretom do zdravlja“ održan juče u Tvrđavi

Pokretom do zdravlja
Foto: DZ Niš

Juče su u Tvrđavi ekipe niškog Doma zdravlja u saradnji sa GO Crveni Krst organizovale – Javni trening „Pokretom do zdravlja“. Cilj ove manifestacije bio je promocija zdravlja, sporta, značaj imunizacije, takmičarskog duha i poštovanja pravih vrednosti.

Medicinske ekipe niškog Doma zdravlja, Odeljenja medicine sporta, Savetovališta za mlade-Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, Centra za preventivne zdravstvene usluge-Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih i Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, u saradnji sa Gradskom opštinom Crveni Krst organizovali su manifestaciju pod nazivom „Pokretom do zdravlja“ koja je juče održana u Tvrđavi. Manifestaciji su se pridružili predstavnici 15 sportskih klubova sa preko 700 učesnika.

„Ovom prilikom zdravstveni radnici Doma zdravlja Niš (lekari, psiholozi i medicinske sestre) razgovarali su sa mladima pre svega o značaju imunizacije protiv kovida 19 u njihovoj populaciji, kao i o aktuelnim problemima sa kojima se oni danas suočavaju“, saopštavaju iz niškog Doma zdravlja.

Na programu su bile i pokazne vežbe za pravilno držanje tela.

Osim saveta u toku ove akcije podeljen je i promotivni materijal sa zdravstveno-vaspitnim sadržajem, a roditelji su imali priliku da dobiju korisne savete od profesionalaca.

Sportski klubovi držali su besplatne javne treninge, promovisali sport, kao orjentaciju za mlade i kao zdrav način života.

Svi zainteresovani prolaznici mogli su da probaju i da se uključe u sportove kao što su: karate, ples, aikido, vožnja rolera, fudbal, pikado, stoni tenis, šah i mnoge druge popularne sportske discipline.

„Glavni cilj ove akcije svakako postinut, a to je promocija zdravlja, promocija sporta, takmičarskog duha i poštovanje pravih vrednosti“, navode iz Doma zdravlja.

Dodaju i da je Dom zdravlja Niš od Gradske opštine Crveni Krst dobio zahvalnicu za organizaciju i učešće u ovom značajnom programu.