Izmeštanje pruge iz gradskog jezgra jedna od tema sastanka gradonačelnice i ministra Momirovića

izmeštanje pruge
Foto: Zvanični sajt Grada

Izmeštanje pruge iz gradskog jezgra je tema koja je ovih dana dospela u žižu javnosti, te se tako našla i na sastanku gradonačelnice i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nakon smrti 17-godišnje devojke, koju je voz udario na pruzi kod Stop Shop-a građani su pokrenuli peticiju za izmeštanje pruge. Tako je ova tema dospela i do sastanka Dragane Sotirovski i Tomislava Momirovića.

Peticija je postavljena na sajtu peticije.online i trenutno ima 2780 potpisa.

“Cilj ove peticije je dugoročno rešenje problema pruge Niš-Dimitrovgrad. Odlaganje rešenja ovog problema dovelo je do pogibije mnogih ljudi. Među onima koji su živote izgubili je i naša drugarica Andrijana. Ovaj događaj nas je motivisao da kao podršku njenim roditeljima, učinimo nešto što će se pamtiti. Mi, njeni drugari ćemo ostati istrajni u našoj nameri, ali će nam za takav poduhvat biti potrebna vaša pomoć”, navode pokretači peticije.

Na sastanku gradonačelnice i ministra se govorilo o „kapitalnim infrastrukturnim projektima u Nišu„, navodi se na sajtu Grada.

Tema razgovora, osim pruge, bila je i početak izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u 2021. godini na lokaciji „Ardija“ uz Somborski bulevar. Govorilo se i o završetku projektne dokumentacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i otvaranju izlaza sa autoputa za Nišku Banju.