Izložba Vladimira Crnomarkovića “Tri priče” u galeriji NKC-a

izložba
Foto: Niški kulturni centar

U sredu 1. juna otvoriće se izložba akvarela Vladimira Crnomarkovića pod nazivom “Tri priče”. Izložba će biti predstavljena u galeriji NKC-a, sa početkom u 19 časova.

Ova izložba predstavlja duhovni put slikara koji kroz dinamične akvarele želi da prenese svoje poimanje sveta na platno. On želi da kroz tri scene ispriča tri različite priče koje su kombinacija mitova, stvarnosti i duhovnih impresija.

Dok mačka predstavlja susrete u detinjstvu, priča likova predstavlja najdublje, mračne emocije slikara. Nebo koje slikar oslikava predstavlja mir kome svi težimo, kroz prikazivanje “nebeskog utočišta”, veru i spasenje koje je glavni cilj vernika.

Vladimir Crnomarković je rođen u Nišu 1960. godine. Umetničku školu “Đorđe Krstić “ završio je 1979. god. Do sada je izlagao 21 put samostalno kao i na brojnim likovnim salonima, bijenalima I kolektivnim izložbama u zemlji  i inostranstvu. Učestvovao je u radu 56 likovnih kolonija.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, kao što su 1. nagrada na 3. “VoVa Miniart” u Mađarskoj  2013. godine, pohvala na 3. Internacionalnom bijenalu slika malog formata u Zrenjaninu 2018. godine, kao i diploma na 3. internacionalnoj izložbi akvarela malog formata, Mini Castra 2020. godine u  Ajdovščinu u Sloveniji.

Global Digital Clinik