Deseti Kup SV. Cara Konstantina

SK Niš
SK Niš

Ovog vikenda je na terenu OFK Brzi Brod održan deseti Kup Sv.Cara Konstantina, u organizaciji Streličarskog kluba Niš. Na turniru je učestvovalo 80 takmičara iz 14 klubova prvenstva Srbije, i tri kluba iz  Bugarske. Učesnici su imali dosta sreće, jer je nevreme obišlo Brzi Brod u vreme održavanja turnira, a takmičari i gosti su uputili brojne pohvale za dobru organizaciju i gostoljubivost niškog kluba.

U disciplini „Olimpijski luk“ takmičari SK Niš su osvojili 6 individualnih i jednu ekipnu medalju. Ovog puta je zablistao mladi Marko Vulić, koji je osvojio svoju prvu zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji. Tokom kvalifikacija je sve vreme čvrsto držao drugu poziciju, da bi zatim u eliminacijama savladao sve protivnike. U finalu je savladao i iskusnog reprezentativca Jovicu Velimirovića (SK Velos). Bronzanu medalju je osvojio Mihajlo Stefanović iz SK Niš. Inače, navijači SK Niš i reprezentacije Srbije od ove dvojica mladih niških streličara očekuju dobre rezultate i na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 6. do 12. juna u Minhenu.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji, u borbi za treće mesto susrele su se dve takmičarske SK Niš. Uspešnija je  bila Katarina Sikiruš, tako da je osvojilu bronzanu medalju. Četvrtu poziciju zauzela je Nataša Mitić.

Ekipna zlatna medalja u muškoj seniorskoj konkurenciji je takođe pripala domaćinima. U ekipi SK Niš je uz Vulića i Stefanovića sada bio Predrag Živković, koji je na svom debitantskom turniru potpuno opravdao ukazano poverenje.

Što se tiče discipline „Goli Luk“ – nikad jača konkurencija kod seniora. Osim najboljih streličara Srbije, na teren su, kao gosti, izašla i trojica najboljih bugarskih streličara. Bankov iz Bugarske je bio najbolji u kvalifikacijama, uz obaranje bugarskog nacionalnog rekorda. Međutim, iz Niša je odneo samo bronzanu medalju jer ga je u polufinalu pobedio Mažing (SK Pančevo), ali ni on nije osvojio zlato – u finalu je pobeđen od Parezanovića (SK Zemun).

Tročlana ekipa SK Niš je ponovo popravila ekipni državni rekord u disciplini „Goli Luk – seniori“ i osvojila ekipno zlato. Gorak ukus ostavio je rezultat u individualnoj konkurenciji  jer su ostali bez medalja. Petrović je odlično započeo kvalifikacije i čvrsto držao lidersku  poziciju do sredine turnira, ali nije izdržao tim tempom do kraja. Majović je ovaj put imao previše oscilacija u rezultatu, a od Stojanovića se nije ni očekivao dobar rezultat, jer se još uvek oporavlja od povrede zadobijene na turniru u Bugarskoj prošlog meseca.