ISPLATA 30 EVRA POČINJE U PONEDELJAK, penzionerima dodatna primanja

porez na imovinu
Foto: Ilustracija

Građani Srbije koji su se prijavili za novčanu pomoć, dobiće ponovo 30 evra od države, a zatim ubrzo i još 20 evra. Isplata novca počinje u ponedeljak, 1. novembra.

Svi punoletni građani, uključujući i penzionere i nezaposlene, dobiće 30 evra 1. novembra. Sledećih 20 evra stiže u decembru, a da bi dobili novi novac od države, evo šta sve treba da znate.

Isplata 30 evra pomoći svim punoletnim građanima, koji su se za tu pomoć prijavili u aprilu, počinje 1. novembra. Reč je o drugih 30 evra iz paketa 30 +30 za koji smo se već prijavili.

Pored toga, u decembru stiže i dodatnih 20 evra. Za ovaj nije potrebna prijava ukoliko ste se u aprilu prijavili za paket “30 +30”. Ukoliko, se međutim, niste prijavili, za ovih 60 evra, imate mogućnost da se prijavite za 20 evra i prijava će trajati od 15. do 30 novembra. Detalji prijave biće saopšteni naknadno, ali se tehnički neće razlikovati od ranijih načina.

Penzionerima povećanje primanja

Penzioneri će istovremeno dobiti i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju. Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022. To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

Kako je ranije najavljeno, najstariji građani Srbije početkom naredne godine dobiće od države i po 20.000 dinara. Ovaj novac dobiće svi penzioneri bez obzira na visinu penzije.