Humanost na delu: Fudbalski reprezentativac donira novac za Acino lečenje

Humani fudbaler Andrija Živković; Foto: reprezentacija.rs; fifa.com
Humani fudbaler Andrija Živković; Foto: reprezentacija.rs; fifa.com

Fudbaler i reprezentativac Srbije Andrija Živković, inače rođeni Nišlija, doniraće 30.000 evra za lečenje mladog sportskog novinara Aleksandra Nikolića, potvrdili su članovi Acine porodice.

Nišlija Aleksandar Nikolić je apsolvent novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. Sredinom aprila 2018. Postavljena mu je dijagnoza – akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam. Trenutno prolazi kroz cikluse lečenja hemioterapijom. Ipak, najveću šansu za oporavak mu pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć.

Ovo je samo jedna od većih donacija koje se ovih dana slivaju na račun za Aleksandrovo lečenje u inostranstvu.

Najvaljeno je da će deo prihoda od prodaje karata istorijske utakmice Radničkog protiv Gzire sa Malte na Čairu biti prosleđen za Acino lečenje.

Nedavno je Sekcija sportskih novinara pokrenula humanitarnu aukciju dresova poznatih sportista preko koje je prikupljeno oko 300.000 dinara, a održane su i mnogobrojne manifestacije, među kojima i humanitarni turniri i muzički događaj Naissus Charity kada je prikupljeno blizu million dinara.

Podsetimo, mladim Aleksandru se može pomoći preko Fonadcije “Budi human” slanjem SMS-a sadržine 499 na 3030, kao i uplatom na račune:

Dinarski: 160-503253-25

Devizni: 00-540-0002670.3

IBAN broj: RS35160005400002670313

Global Digital Clinik