Humanitarni koncert za malog Viktora

Humanitarni koncert za malog Viktora Petrovića
Humanitarni koncert za malog Viktora

Humanitarni koncert za malog Viktora Petrovića, 03.03.3019. godine , Black Stage Caffe Club, Sinđelićev Trg 17.

Devetnaestomesečni Viktor Petrović iz Niša boluje od spinalne mišićne atrofije(tip2). Njemu vreme nije saveznik kod ove progresivne bolesti, jer porodica nije u mogućnosti da finansira lek koji mu je neophodan.

SMA-Spinilna Mišićna Atrofija tip 2 se uglavnom dijagnostikuje od šest meseci do dve godine starosti. To je neuromišićno oboljenje koje se manifestuje progresivnim gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Deca sa tipom 2 uglavnom mogu da sede bez podrške, mada im je najčešće neophodna pomoć da bi zauzeli sedeći položaj, ali nikada ne mogu samostalno da hodaju. Vremenom postaju sve slabiji. Nastupa progresivna atrofija mišića, gubitak mogućnosti da samostalno sede, drće glavu, upotrebljavaju ruke, gutaju i dišu. U nekom periodu počinju da zahtevaju tubu za hranjenje, mašine za disanje, operacije kičme i kukova usled skolioze i deformiteta, te stalnu i intenzivnu negu.

Viktoru je hitno potrebna finansijska pomoć jer jedna doza leka košta oko 90.000 evra, godišnje 540.000 evra.

Humanitarni koncert biće održan u niškom klubu Black Stage u nedelju, 3. marta od 21 čas. Preporučena cena karte je 200 dinara, i moći će da se kupe pre početka koncerta. U pretprodaji karte možete kupiti kod humanitarke Marine Adamović u Banci Dobročinstva u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

Na ulazu u klub biće postavljena i kutija za dobrovoljne priloge za one koji hoće da daju više od 200 dinara.

Sviraće niški bendovi:

OPPOSITE WAY – https://www.facebook.com/OppositeWayRock/
CHROMATIC – https://www.facebook.com/chromatic018/
IRON MADE IN NI – https://www.facebook.com/ironmadeinni/

Organizator koncerta je udruženje građana Balkanrock.

Podelite ovo, da što više ljudi čuje i sazna za rok koncert za Viktora!

Global digital clinic