Niš se predstavio na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Foto: FB Darko Bulatović
Foto: FB Darko Bulatović

Na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu danas je održana tradicionalna promocija Niša kao grada bogatog nasledja sa brojnim kulturno istorijskim znamenitostima, ali i grada koji gostima nudi vrhunsku kuhinju, zabavu i mogućnosti za avanturu, sport i boravak u prirodi.

Iz tih razloga, kako je rekao direktor Turističke organizacije Uroš Parlić, Niš je sve popularniji među turistima, pa je iz godine u godinu broj stranih i domaćih gostiju sve veći, a samo u prošloj je uvećan za skoro 20 odsto u odnosu na 2017. godinu. 

Sa ciljem da se taj trend i nastavi, Niš se već predstavio u Moskvi, Bratislavi, Beču, Ljubljani, Sofiji i nekoliko drugih evropskih prestonica, jer imamo šta da pokažemo i ponudimo turistima, rekao je Parlić.

Štand Niša u hali 4. beogradskog sajma danas je obišao i gradonačelnik Darko Bulatović koji je naglasio da je turizam izuzetno važan, ne samo zbog velikih prihoda koje donosi, već i zbog imidža i ugleda grada i pre svega zbog novih radnih mesta koje turizam generiše.

”Zbog toga i nastavljamo sa velikim ulaganjima u turističke kapacitete. Završavamo uređenje nalazišta Medijana, zgrade Narodnog muzeja na tom lokalitetu, radi se na uređenju niške tvrđave, završava se vizitorski centar Cerjanska pećina, a uskoro počinje i sređivanje centralnog gradskog jezgra, tvrđavskog mosta, novih fasada, i uz pomoć države, naravno, dalji razvoj aerodroma preko koga u Niš i dolazi najveći broj turista iz inostranstva”, rekao je Bulatović.

Pored Niša, na ovogodišnjem sajmu turizma predstavili su se i gradska opština i zdravstveni institut Niška banja, ali i veliki broj susednih opština i mesta, koje zajedno sa našim gradom čine jedinstvenu turističku ponudu jugoistočne Srbije.

Exe-Net