Grupa građana “Dr Dragan Milić” ponovo uložila žalbu Višem sudu u Nišu

pritvor

Pravni tim Grupe građana “Dr Dragan Milić” predao je u utorak 9.jula žalbu Višem sudu u Nišu kako bi bilo poništeno rešenje Gradske izborne komisije od 6.jula koje se odnosi na izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine Grada Niša održanih 2.juna.

Žalbu je Gradskoj izbornoj komisiji za Viši sud u Nišu predao ovlašćeni zastupnik Grupe građana i šef Izbornog štaba Mladen Đurić, koji je naveo da se u žalbi u celosti kao nezakonito i nepravilno pobija navedeno rešenje GIK-a, i dodaje da iz komisije nisu pravilno primenjivali zakone, propise i pravne akte.

“Ističemo da je GIK svojim pravnim i faktičkim radnjama prekršila odredbu iz člana 25. Zakona o lokalnim izborima koja odredba propisuje da se ovo telo stara o zakonitom sprovođenju lokalnih izbora i zato je rešenje od 6.jula nezakonito”, pojasnio je Đurić.

U žalbi se navodi da je Gradska izborna komisija. na osnovu pogrešne ocene dokaza zasnovala svoje rešenje i da nije pravilno razmatrala navode iz prigovora, “već je a priori odbila prigovor kao neosnovan i donela nezakonito rešenje”.

Kako navode, žalbom nastavljaju pravni put i traže poništenje rešenja.

Podsetimo, GIK u Nišu odbila je i nove prigovore niške opozicije, koji se odnose na ukupni izveštaj o rezultatima lokalnih izbora, a z opozicije su ranije rekli da GIK prigovore sada već odbija “po automatizmu”.

Global Digital Clinik