Grčka se otvara za turiste od 15. maja, obavezna vakcinacija ili PCR test

grčka
Foto: Ilustracija, Pixabay

Od 15. maja treba očekivati da se Grčka otvori za turiste, ako ne dođe do nepredviđenih okolnosti, izjavio je  Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA). Uslovi su, kako kaže, potvrda o vakcinaciji za one koji su se vakcinisali, ili PCR test.

Seničić je međutim za TV N1 rekao da „u ovakvoj situaciji ne smemo da budemo 100 posto sigurni jer vidimo da epidemija ne jenjava“.

„Ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti, ukoliko se epidemija razbukta, tokom leta sigurno neće sve biti ovako kako je ministar najavio“, upozorio je on.

Ministar turizma Grčke najavio je otvaranje granica za ljude koji su vakcinisani, preležali kovid-19 ili imaju negativan PCR test u utorak, na otvaranju berlinskog sajma turizma, koji se održava onlajn.

Iako zvanična odluka o tome još nije doneta, Seničić veruje da ministrova izjava „ima određenu snagu“ i da će Vlada Grčke sprovesti ono što je najavljeno.

Očekuje i da Srbija, u skladu sa razgovorima koje su obavili ministri dve zemlje, „do kraja marta napravi sporazum“ kako bi se znali uslovi po kojima će državljani Srbije i Grčke putovati.

Global Digital Clinik