Gradonačelnica: “Novi parking kod Bulevarske pijace gradi se na inicijativu građana”

parking
Početak radova izgradnje trotoara i parkinga kod Bulevarske pijace

Kod pijace Krive livade, poznatije kao Bulevarska pijaca, gradi se novi parking, koji će imati 18 mesta.

Prilikom obilaska radova, gradonačelnica Niša rekla je da se parking gradi na inicijativu građana koji žive u okolini pijace. Parkiranje će biti vremenski ograničeno. “To znači da će veći broj ljudi moći da obavi pijačnu kupovinu”, napomenula je  Sotirovski. Time se rešava problem nepropisnog zaustavljanja u trećoj saobraćajnoj traci. “Pijačni parking i trotoar grade se iz programa rehabilitacije i vrednost radova je pet miliona dinara” rekao je direktor Direkcije za izgradnju grada.

Cilj Grada je i da se suzbije vanpijačne prodaje, kako bi se uspostavio komunalni red, i smanjili gubici „Tržnice“. Suzbijanje vanpijačne prodaje odnosi se na one građane koji iznose robu čija je vrednost manja od trostrukog iznosa dnevne karte. Prema nedavnoj odluci “Tržnice” oni će moći besplatno da izlažu na pojedinim niškim pijacama.

Još jedan kružni tok na Bulevaru Nemanjića

Čelnici su obišli i radove na izgradnji kružnog toka na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića. Predračunska vrednost ovog projekta je 37 miliona dinara, a taj novac je iz programa izgradnje.

“Izgradnjom kružnog toka zaokružujemo jednu veliku investiciju, poslovno-trgovinski centar koji će zaposliti nove radnike, a investitor će urediti i jedan deo keja što je dobro za grad”, rekla je gradonačelnica.

 

Dostava hrane u Nišu