GO Medijana sa 200.000 dinara pomaže porodice čije su kuće izgorele

go medijana pomaže sa 200.000 dinara

Gradska opština Medijana izdvojiće za porodice čije su kuće izgorele u požaru u Ulici Aleksandra Medvedeva pomoć u ukupnom iznosu od 200 hiljada dinara. To je danas odlučeno na sednici Veća ove opštine.

Gradska opština Medijana poziva građane koji su ostali bez domova da nosioci domaćinstava već u ponedeljak dođu u opštinu i podnesu zahteve za pomoć, kako bi im što pre bila isplaćena, saopštavaju iz opštine.

“Moramo da budemo solidarni i pomažemo svim građanima Niša kada su ovakve sitaucije u pitanju i kada je potrebna urgentna pomoć. Sve Nišlije pa i nas u najvećoj niškoj opštini je potresla vest o požaru ulici Aleksandra Medvedeva, kod tehničkih škola, u kome je bez krova nad glavom ostalo četrdesetak ljudi, među kojima ima i dece”, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Podestimo, montažne kuće -barake nekadašnjeg niškog Građevinara, u kojem je živelo deset porodica, potpuno su izgorele u noći između 8. i 9. aprila. Pričinjena je velika materijalna šteta, a na sreću povređenih nije bilo. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će naći trajno rešenje kada je reč o smeštaju 10 porodica, odnosno 40 ljudi, među kojima ima i dece.