General Diković s komandantom Kfora u Nišu

Sastanak na niškom vojnom aerodromu; Foto: Ministarstvo odbrane
Sastanak na niškom vojnom aerodromu; Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković susreo se na niškom vojnom aerodromu sa komandantom Kfora general-majorom Salvatoreom Kuočijem,  saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Generali Diković i Kuoči su razgovarali o saradnji Vojske Srbije i Kfora i aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Autonomnoj Pokrajini Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije sa KiM.

Načelnik Generalštaba je podvukao da prisustvo međunarodnih snaga na KiM predstavlja važan faktor opšte bezbednosti i stabilnosti u našoj južnoj pokrajini i dodao da Vojska Srbije stoga poseban značaj pridaje saradnji s Kforom, navodi se u saopštenju.

Sastanci načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa komandatom Kfora se održavaju redovno, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Reč je o susretima na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande Kfora i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije.

Sastanci Zajedničke komisije se redovno održavaju na različitim nivoima od 1999. godine, radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma