Gde jesti na Novom Beogradu? Najbolji restorani na Novom Beogradu

Čarda Stara koliba
Čarda Stara koliba

Novi Beograd privlači pažnju turista godinama unazad. Konstantan razvoj Novog Beograda kao stambeno-poslovnog kompleksa dovodi veliki broj poslovnih ljudi i stranih turista u ovaj deo grada.

Naselja poput Belvila i A bloka se dalje dograđuju čime će se broj poslovnih centara i zgrada moderne gradnje povećati.

Pored toga, Novi Beograd krase zelene površine i parkovi sa klupama za odmor i igralištem za najmlađe članove porodica. Savski kej privlači sve ljubitelje prirode i šetnje, jer se prostire duž reke Save gde posetioci mogu uživati u laganoj šetnji, božnji bicikle ili posetiti restorane Novi Beograd i kafiće sa pogledom na reku.

Ukoliko ste se pitali koji su najbolji restorani na Novom Beogradu, preporučujemo sledeće:

Čarda Stara Koliba

Restoran se nalazi na Ušću u blizini Brankovog mosta. Upečatljiv enterijer je ono što ga čini posebnim, jer izgled restorana podseća na kolibu. Tokom letnjih dana gosti mogu jesti u bašti sa koje se pruža pogled na Kalemegdansku tvrđavu. “Čarda” je poznata po vrhunskim jelima i kvalitetnom vinu, kao i muzici tamburaša.

Čarda Stara koliba
Čarda Stara koliba

Oliva

Restoran “Oliva” nalazi se u ulici Вulevar Omladinskih Brigada broj 86. Ubraja se među prve restorane veganske i vegeterijanske kuhinje sa jelima pripremljenim od zdravih i svežih namirnica. Nalazi se pored Airport City-ja, te je česta lokacija poslovnih sastanaka. Gosti mogu uživati u sveže ceđenim sokovima i vinu vrhunskog kvaliteta.

Olivia
Olivia

Tanker

“Tanker” je restoran i pab smešten preko puta Opštine Novi Beograd. Na meniju se mou naći specijaliteti domaće srpske kuhinje, kao i brojna internacionalna jela. Među najboljim restoranima na Novom Beogradu se izdvojio po otvorenoj galeriji na spratu restorana i bašti, koja tokom leta podseća na šareni vrt pun raznobojnog cveća..

Restoran Tanker
Restoran Tanker

Restorani Novi Beograd nisu jedina zanimljiva atrakcija na Novom Beogradu. Naprotiv, gosti se često odlučuju i za kvalitetan smeštaj u ovom delu grada. Uz odličnu hranu ide još bolja ponuda privatnog smeštaja, koji se može iznajmiti na nekoliko popularnih lokacija baš u ovom delu Beograda.