Gašić u Nišu dočekao srpske vatrogasce koji su u Grčkoj gasili požare

Foto: Euronews Serbia
Vatrogascima herojima koji su u izuzetno teškim terenskim uslovima i na ekstremno visokim temperaturama gasili velike požare, štiteći ugroženo stanovništvo na području grčkog grada Volos, ministar Gašić je rekao da su svojom hrabrošću i sposobnošću još jednom potvrdili spremnost naše zemlje da pomogne i pruži podršku svima kojima je potrebna.
“Odmah nakon dogovora predsednika Vučića i grčkog premijera Micotakisa i trenutka kada sam vam izdao nalog da krenete put Grčke, vi ste bili spremni i bezuslovno ste se stavili na raspolaganje našim grčkim prijateljima. Dali ste sve od sebe, spasili više desetina domova ljudima koji su strahovali da će njihova kuća biti sledeća zahvaćena neumoljivom vatrom”, rekao je ministar Gašić i naglasio da je cela Srbija ponosna na hrabrost, humanost, solidarnost i prijateljstvo koje su srpski vatrogasci iskazali u spasilačkoj misiji u Grčkoj.

Ministar Gašič je najavio da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u dodatnu opremu pripadnika Sektora za vanredne situacije koji su od početka ove godine bili angažovani u 16.656 vanrednih događaja iz kojih je spaseno 1.097 ljudi.