Frankofona pesma: Ovogodišnje finale u online formatu

Frankofona pesma
Frankofona pesma 2020

Frankofona pesma, takmičenje pevača amatera, održava se od 2004. godine. Ovogišnje finale biće održano online, u petak, 7. avgusta 2020. godine.

Frankofona pesma 2020 biće drugačija nego prethodnih godina. Umesto sa bine, takmičari će svoju publiku pozdraviti sa ekrana. Pravila su ista kao i prethodnih godina – juniori i seniori izabrali su svoje omiljene numere sa frankofonog govornog područja, a stručni žiri izabraće najbolje među njima.

Od samog početka održavanja ove manifestacije 2004. godine, učestvovalo je više od 1000 mladih koji uče francuski jezik. Oni nastupaju sa jednom pesmom na francuskom jeziku, pred žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika.

Posle polufinala u Novom Sadu, Beogradu, Kladovu i Nišu, ove godine je finale trebalo da se održi krajem marta, ali je zbog epidemiološke situacije odloženo.

U petak, 7. avgusta, u 19časova, na Facebook-u Francuskog instituta i Studentskog kulturnog centra Niš, zainteresovani mogu pratiti finale.

Francuski institut u Srbiji i Studentski kulturni centar-Niš partnerski takmičenje za Frankofonu pesmu organizuju partnerski, uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Republike Tunis i Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.