Fondacija Balkan Bet uručila donaciju centru BELhospice

Donacija centru BELhospice

 Fondacija Balkan Bet uručila je donaciju centru BELhospice iz Beograda koji pruža besplatno palijativno zbrinjavanje odraslim pacijentima sa onkološkim oboljenjima i deci sa životno oganičavajućim bolestima i stanjima.

Ovo je bila treća u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje će tokom olimpijske godine Fondacija sprovesti u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije. U ime Balkan Bet Fondacije, ček je uručila reprezentativka Srbije u džudou Marica Perišić, član tima Srbija na olimpijskim igrama u Parizu.

O važnosti donacije za rad centra BELhospice govorila je doktorka Aleksandra Marjanović, izvršna direktorka centra, koja je tom prilikom istakla:“Ova značajna donacija doprineće da BELhospice centar nastavi sa unapređenjem usluga palijativnog zbrinjavanja, ali će doneti i osmeh na lica korisnika naših usluga. Najveći deo sredstava ove donacije će biti iskorišćen u okviru naše tradicionalne kampanje “Ispuni želju – promeni život” za kupovinu novogodišnjih paketića za svu decu koju zbrinjavamo, a preostali deo, za usluge palijativnog zbrinjavanja dečijih korisnika. Zahvaljujemo se Balkan Bet Fondaciji na njihovoj velikodušnoj podršci i nesebičnom doprinosu, koji će poboljšati kvalitet života dece o kojoj brinemo“.

U ime Fondacije Balkan Bet donatorski ček je uručila džudistkinja Marica Perišić, članica Olimpijskog tima koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu i tom prilikom izjavila: „Srećna sam što imam priliku da podržim ovu društveno odgovornu inicijativu koja ima za cilj poboljšanje kvaliteta života dece i odraslih obolelih od najtežih bolesti. Kao džudistkinja, naučila sam da je snaga ne samo u fizičkoj izdržljivosti, već i u duhu zajedništva i brizi za druge. Svojim putem do vrha sporta naučila sam koliko je važno pružiti podršku onima koji se suočavaju s izazovima, bez obzira na to da li su to sportski, zdravstveni ili životni izazovi. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije i Fondaciji Balkan Bet na pozivu da učestvujem u ovoj plemenitoj akciji, ali i osoblju Centra za palijativno zbrinjavanje koje svakodnevno pruža neizmernu brigu i podršku pacijentima i njihovim porodicama. Neka ova donacija bude samo početak našeg zajedničkog puta ka stvaranju boljeg sveta, sveta u kojem će svako dete i odrasla osoba imati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti i podršci u najtežim trenucima“.

„Donacija Balkan Bet fondacije odlazi u prave ruke, jer omogućava da se održi kontinuitet u radu centra koji pomaže malim i velikim pacijentima obolelim od teških bolesti i njihovim porodicama. Sa ponosom mogu da kažem da ovo nije prvi put da upućujemo pomoć BELhospice centru. Samo ove godine, pored ove donacije, učestvujemo u još dve humanitarne aktivnosti koje centar organizuje a u koje su uključeni i naši zaposleni. Simbolično, ček je uručila reprezentativka u borilačkom sportu, čime poručujemo da podržavamo sve male i velike borce i da je ovo borba koja ne sme da prestane i u kojoj su svi pobednici“, rekla je Jelena Stančić, menadžerka korporativnih komunikacije kompanije Balkan Bet.

Kroz ovu društveno odgovornu aktivnost koju je Fondacija Balkan Bet sprovela u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije promovisan je jedan od ciljeva olimpijskog obrazovanja, formiranje moralnog karaktera i data podrška akciji BELhospice centra “Ispuni želju – promeni život”. Pored toga što će donacija omogućiti kupovinu specijalnih naočara malom korisniku Matiji za čiji zdravstveni problem nema adekvatnog leka, ispunjena mu je i velika želja da zajedno sa svojom porodicom gleda košarkašku utakmicu svog omiljenog kluba.

Global Digital Clinik