Bistro “Kuća od oraha” – savremena priča o tradicionalnim ukusima

U samom centru Niša, nalazi se jedno posebno mesto koje odiše toplinom i originalnošću – Bistro “Kuća od oraha”.

Ova jedinstvena gastronomska destinacija pravo je mesto za sve koji žele da uživaju u autentičnim ukusima kao i za za sve gurmane i one koji cene toplo gostoprimstvo i visoko kvalitetnu hranu pripremljenu od svežih, lokalno nabavljenih namirnica.

Tradicija u simbiozi sa savremenim pristupom

Osnovana iz ljubavi prema dobrom ukusu i zdravom načinu života, “Kuća od oraha” nudi jedinstvenu kombinaciju tradicionalnih jela pripremljenih na savremen način. Sva jela se pripremaju od svežih, lokalno nabavljenih sastojaka, garantujući da svaki zalogaj odiše punoćom prirodnih ukusa. Meni je pažljivo osmišljen kako bi zadovoljio i najzahtevnije goste, sa posebnim naglaskom na sezonske proizvode.

„S ponosom ističemo da sve, od zemički, hlebova, tortilja, soseva do sireva, pripremamo sami. Naša strast prema kuvanju ogleda se u stvaranju ukusa od samog početka do kraja. Svu hranu pripremamo svakog dana, od potpuno svežih namirnica izbegavajući jednoličnost i prepoznajući pravo bogatstvo hand made i home made kuhinje“,ispričali su nam vlasnici Ivana i Velja.

“Naša ponuda sadrži širok spektar jela, od tradicionalnih srpskih specijaliteta do modernih gastronomskih kreacija, tako da svako može pronaći nešto za svoj ukus. Bilo da ste ljubitelj mesnih delicija ili preferirate vegetarijansku opciju, Veljko koristi samo najkvalitetnije sastojke kako bi svako jelo bilo savršeno,”

Specijaliteti koji oduševljavaju

Jedan od specijaliteta je Labneh, tradicionalni sir sa Bliskog istoka, koji se proizvodi po autentičnoj recepturi. Ovaj kremasti sir je savršen izbor za sve koji vole delikatesnu i zdravu hranu. Tu su i Pidei napravljani od testa koje fermentiše 2-4 dana, domaći paradjz sos, mocarela koja se pravi u restoranu, grilovana piletina, sveži bosiljak.

“Kuća od oraha” nije samo mesto za konzumiranje hrane, već i prostor za inspiraciju

Posebnu pažnju posvećujemo atmosferi u kojoj naši gosti uživaju u obrocima. Enterijer “Kuće od oraha” odiše toplinom drveta i udobnošću, što ga čini idealnim mestom za porodične obede, poslovne sastanke ili romantične večere. Ivana i Veljko su uvek tu da se postaraju da vaš boravak bude prijatan i nezaboravan.

Čekamo vas u srcu Niša da zajedno kreiramo uspomene koje će trajati. Dozvolite da vas očaramo ukusim zbog kojih mnogi dolaze iznova. Za više informacija i rezervacije, pratite nas na Instagramu  ili nas kontaktirajte direktno na telefon 064 16 66 362.

Dobrodošli!

Global Digital Clinik