Rekonstruisana dva sprata klinike za pedijatriju

Klinika za pedijatriju
Foto: UKC Niš

Dva sprata u starom delu zgrade Klinike za pedijatriju renovirana su zahvaljujući Fondaciji „Humana Srca“.

Kompletno je urađena unutrašnja rekonstrukcija dela kojem pripada odeljenje za infekcije sa intenzivnom negom za stariju decu, opremljena je dnevna bolnica, kao i odeljenje dečije neurologije i dečije endokrinologije. Vrednost investicije je oko dvadeset miliona dinara.

Zahvaljujući donaciji, zamenjeni su podovi, rasveta i električne instalacije. Ceo prostor je oplemenjen posle mnogo godina, kaže rukovodilac Klinike za pedijatriju prof. dr Jelena Vojinović. Ističe da ovakvi uslovi bitno utiču na boravak dece u bolnici, njihov način prihvatanja lečenja i oporavak.

Fondacija „Humana Srca“ je krajem prošle godine donirala sredstva u iznosu od oko 150.000 evra za pomoć Klinici za pedijatriju, sa ciljem rekonstrukcije jednog dela klinike.

Najvažniji segment boravka dece u bolnici jesu uslovi u kojima oni borave, to najviše utiče na njihovo zdravlje, na to kako prihvataju lečenje i na uspešnost našeg lečenja. Sada svaka soba ima svoj televizor, svaka soba ima klima uređaj,  sve je opremljeno na način da se oni osećaju kao kod svoje kuće, dodaje Vojinovićeva.

Svaka soba tematski ima drugačiju boju i drugačije slike. Sada svaka soba ima svoj televizor, klima uređaj, adekvatne posteljine, krevete, okrečene podove, ormariće sve ono što je potrebno i što je normalno za svako zdravo ili bolesno dete

 

Global Digital Clinik